zondag 22 januari 2012

Hier word ik nou blij van..ja óók met dit rotweer.

Het kiemen is een echte treffer. Heb er niet alleen veel plezier in, het valt ook nog eens goed aan de eettafel.
Er wordt lekker gehapt van dit powerfood. De nieuwe kiemplantage is al weer dapper onderweg en morgen eetklaar. Dat betekend dat ik het op mijn brood mee kan nemen naar het werk.
Ik ben helemaal in to dr. Gillian McKeith vanwege dat aankoopje (tegenaanloopje zeg maar) bij de kringloopwinkel.
Ik verslind het boek. Niet letterlijk, want daar zitten way to much kleurstoffen in, want ze heeft het een zeer vrolijk en kleurig boek laten worden.
Er zitten zoveel goede tips in en ook de uitleg en onderbouwing van het hoe en waarom dat je wel spontaan mee moet doen met wat ze schrijft.
Als je eenmaal weet wat je eet, bedenk je je uiteraard nog wel eens voordat je het weer gedachtenloos in je mond stopt. Ik krijg cola dus echt niet meer weg en ik dacht dat ik op suiker en zout letten....nou daar is ook wel wat in veranderd.
Waar het mij helemaal niet om te doen was, was mijn gewicht. Er mochten wel een paar kilootjes af, maar dit was geen dramatisch issue in mijn dagelijks leven.
De welbekende 2 of 2 1/2 kilo. Het vetrolletje en het onderkinnetje.
Verders alles oke.
Maar na een week met dr. Gillian op stap te zijn geweest ben ik anderhalve kilo kwijt.
Ik heb er voor mijn gevoel helemaal niets voor hoeven laten staan dat ik toch al niet meer wilde eten. Ik heb ruim voldoende kunnen eten en zoveel als ik wilde.
Geen halve porties of kauwen op een stengel bleekselderij tegen heug en meug.
Voor het vervangen van snacks of gezellig voedsel bij tv en boek-lezen heeft dr. Gillian lekkere dingen bedacht.
Dát ik ben afgevallen vind ik ontzettend leuk. Want het verteld mij iets. Mijn lichaam verbruikt eenvoudigweg alles wat ik erin stop, omdat het alles kan gebruiken wat er aan voedingsmiddelen in dat eten zit.
Manlief en ik zijn enthousiast, dat is nu wel duidelijk hè.
Via marktplaats heb ik nu een sapcentrifuge gekocht. Een Braun. De vorige eigenaar had het naar eigen zeggen na één keer gebruik wel gezien en het ding stond er blijkbaar maar. Voor een tientje mocht ik 'm overnemen. Hij wordt naar me toegestuurd.
Ik wil het maken van sap van rauwe groente en het maken van 'echt' sap van fruit nu aan onze lifestyle gaan toevoegen. Maar voordat ik overgemotiveerd maar in iets stap en er gelijk een lieve duit aan uit ga geven, wil ik het eerst maar eens proberen met een tweedehandsje van tientje.
Blijkt dat wij in de praktijk aan het centrifugeren blijven, dan kan er altijd nog op termijn iets komen van degelijker makelijk of nieuw. Maar dan zal de Braun wel eerst het loodje moeten hebben gelegd.
We blijven zo frugal mogelijk hè.
Verders nog gelukkig wat kunnen verkopen via marktplaats. Er is een leuke sale op deze site en ik ben aan het sparen om daar wat leuks van te kunnen bestellen. Het gaat om dit item en dan de verzendkosten erbij. Volgens mij ben ik er want ik heb een bieding op een rokje waar ik mee akkoord ga.
Ben ik een kastopruiming verder, heb ik er één kledingstuk voor terug waar ik erg van hou.
Leuke stijl!! Maar da's persoonlijk natuurlijk.

9 opmerkingen:

 1. Fijn dat het zo in de smaak valt en sap uit de centrifuge is erg lekker. Alleen het nadeel dat je niet meer hoeft te kauwen wat ook wel weer belangrijk is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dat het zo goed gaat, anderhalve kilo is echt niet niets. Ik heb ook een boek van Gillian, ik zal het er weer eens bij pakken. Haar shows keek ik graag, het ging verder dan alleen wat verkeerd was; je hoorde ook waar klachten vandaan kwamen en hoe je lijf werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O, ik zit hier helemaal te kwijlen van de mooie jurkjes, als ik in shape ben, ga ik er zeker eentje bestellen. Heel erg bedankt voor het delen van die schatkamer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OooOoooOooooOoooh. Mooie dingen daar <3 Ik houd daar van!
  Heerlijk he, dat die paar kilo teveel kwijt zijn.
  Als ik smoothies maak, pureer ik de groenten en fruit gewoon. Vind het zonde dat je bij centrifugeren zo veel pulp kan weggooien, ook al heb je een hele goeie.

  Maar gezond is het sowieso, voel me altijd met elke slok weer een stukje beter, haha.

  Echt super voor je dat het zo bevalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja jullie hebben gelijk. Ik moet niet vergeten om al die belangrijke vezels ook lekker weg te kauwen. Ik zie me dat dan weer op het werk doen. Ik geloof niet dat rauw-sap lang zijn voedingswaarde en kleur behoud in een plastic schoolbeker. Dus dat 'sappen' doe ik dan thuis en fruit en tomaatjes/komkommer en kiemen op den boterham mee naar t werk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. http://mastinetwork.com/wp-content/uploads/2012/01/A-Scary-Comparsion-of-Two-Ladies-Gillian-McKeith-vs-Nigellea-Lawson.jpg

   ;)

   Verwijderen
 6. Wat een gave site!

  Ik zou lekker doorbestellen, zodat je geen verzendkosten hoeft te betalen. Dàt is pas consuminderen:)

  Groetjes Jacq.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi,dat gezonder eten jullie ook zoveel beter smaakt. En je nog gewicht verliest ook.Ben benieuwd,hoe de sapjes je bevallen. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi!

  Natuurlijk hartstikke goed dat je je zo op gezond eten stort maar ik wil je toch graag vertellen dat Gillian McKeith een fake is. Ze is helemaal geen dokter en verkoopt leugens. Is daarvoor ook aangeklaagd en heeft het proces verloren.
  Er is hier genoeg over te vinden als je even googled, maar kijk bijvoorbeeld eens hier: http://www.badscience.net/2010/07/and-then-i-was-incompetently-libelled-by-a-litigious-millionaire/#more-1724

  Hij heeft ook een boek geschreven (bad science) waarin een hoofdstuk aan "dr" keith gewijd is en uitgelegd wordt waarom wat ze zegt onzin is en het in sommige gevallen zelfs een gevaarlijke levensstijl is.

  Ik hoop echt dat je hier wat aan hebt! :)

  Groetjes, Rose

  PS. ja die flauwe foto was ook van mij, maar dit is even iets serieuzer :)

  BeantwoordenVerwijderen