donderdag 19 januari 2012

Na dag vier begint plezier! kiemproject.

Vanaf vandaag verklaar ik ze eetklaar. Ik wil natuurlijk ook niet dat de groeikracht er nét weer minder op wordt. Want dat is de clou van het kiemen. Ik wil die groeikracht opeten.

Mijn ontbijtje. Roggebrood met avocado (altijd hmmm!) en n u dus opgeleukt met een handjevol kiemen.
Het smaakte uitstekend en het idee dat het powerfood is maakt het extra leuk.
Zelf kiemen kost geen enkele moeite, of je moet het zwaar vinden om eens per dag een bakje om te spoelen. Mocht dat het geval zijn, dan is mijn advies om helemáál aan de kiemgroente te gaan, want dan heb je het wel nodig hoor.;-)

11 opmerkingen:

  1. Lekker ontbijtje, dat lust ik ook wel.

    Zou je korianderzaad ook kunnen laten ontkiemen en eten? Ik vond gisteren nog een zakje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Floriene, Korianderzaad doet er erg lang over om te kiemen dus de kans dat het gaat schimmelen is best groot.
    Je zou het zaad in het voorjaar buiten kunnen zaaien en dan verse koriander plukken.

    Leuk dat de kiemen zo lekker smaakten. Nu op naar de volgende soort?
    Ik heb nu rode linzen gekiemd. Die kiemen blijven tot nu toe erg klein, dus ik denk dat we die vandaag gaan eten. Vanavond zet ik weer munbonen in de week. We eten hier graag taugé.
    Groetjes, VeggieMo

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik wil heel graag eens fenegriek proberen.
      Schijnt een lekkere pittige smaak te hebben, beetje mosterdachtig?
      Ben er erg benieuwd naar.

      Verwijderen
    2. Fenegriek smaakt naar kerrie. Ik vind het lekker, maar niet pittig.
      Als je wat pittigs wilt kun je bv wat mosterdkers of tuinkers op een stuk of wat laagjes keukenpapier laten groeien. De zaadjes eerst een nachtje weken en zorgen dat het papier vochtig blijft. Bij mij lukt dat het best met plastic folie (die ik eindeloos kan hergebruiken).

      Groetjes, VeggieMo

      Verwijderen
  3. Bij a h kocht ik een potje dieetzout van V e r s t e g e n. Wat ik hieraan niet zo fijn vind is dat er ook nog kruiden bij zitten, op zich is het geen vervelende smaak, maar je wilt dat gewoon niet altijd. Van boven genoemde fabrikant zijn er ook kruidenmengsels zonder zout voor vis, kip, gehakt en cajun. Nu kwam ik bij mijn vriendin in België een pot losalt tegen, ik weet zeker dat ik ze vroeger ook in Nederland heb gezien, maar tot nu toe heb ik ze niet gevonden. Het bevat 66% minder natrium dan gewoon zout. Gelukkig mocht ik de pot meenemen van mijn vriendin. En gisteren kreeg ik van een andere vriendin nog een link over Himalaya zout. Ik heb het nog niet helemaal gelezen, dus weet ook nog niet precies wat het is. Als je wilt kun je daar dus ook een kijkje nemen.

    http://www.fascinerend.nl/zelfzuiverings-aanbevelingen/himalayazout/

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt VeggieMo, ik denk dat wat jij voorstelt een beter plan is. Ik ga het zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Morgen is mijn bakje taugé eetbaar. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er in ieder geval supergezond uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Floriene: met Losalt wel een beetje op je dieet letten, anders krijg je teveel kalium in je lichaam en daar kan je lever niet tegen!

    Siebrie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

    BeantwoordenVerwijderen