donderdag 15 december 2011

En toen?

Ik wil zo graag bezuinigen, ik wil dat heerlijke bijna verslavende gevoel niet kwijt om zaken op te sporen waar ik enthousiast van dacht: 'Dat is een idee! Dat ga ik ook doen!'
Maar ik vind ze bijna niet meer.
De verwarming staat echt laag. Ben er helemaal aan gewend en vind het zelfs benauwend als hij hoger staat als ik visite ontvang, want die zijn niet gewend aan de lage termperatuur.
Ik maak op wat ik heb, ik knutsel met restjes en gut wat komen daar dan vaak lekkere hapjes uit!
Ik verkoop als een razende mijn overtollige kleding en huisraad via MP en wat te lang ligt gaat naar de kringloopwinkel.
Het voelt goed en het voelt lekker om zo langzaam maar zeker de staat van uncluttering te bereiken.
Maar ik mis het. Het eureka-gevoel.
Tuurlijk het is fijn om te zien dat het financieel zijn vruchten afwerpt. Dat je weer wat kan aflossen.
Het is een way of life geworden.
Bij It's easy being green nog weer een goed log. Met ook weer leuke tips in de reacties, daar word ik blij van.
Maar oké, misschien zit het 'm nu wel in de volharding van deze dingen.
Moet ik dat als mijn missie gaan zien.
Volharden in het niet-kopen als het niet nodig is. Niet loslaten wat we nu aan zuinige levensstijl hebben ontwikkeld.
Maar toch...tips?
GRAAG!!!!!!

6 opmerkingen:

 1. Ik heb het ook wel, dat ik steeds minder aanloop tegen echt leuke of nieuwe tips. Alsof alles inmiddels al gezegd is. Maar ik probeer het dan weer een beetje te halen uit de ervaring zelf, dus omdat ik meer naar restjes kijk, heb ik b.v. laatst voor het eerst aardappelpannenkoekjes gebakken. Dan kan ik echt even zoiets hebben van : 'Wow, dus dit kan ook!' En dingen wegdoen verveelt me vooralsnog ook nog niet. Gisteren weer 5 dingen uitgezocht. Ze lagen allemaal niet voor de hand, waardoor het extra leuk is als ze weg zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet niet of jezelf ook kleding kan maken, daarmee kan je veel bezuinigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien is zelfs volharden op een bepaald moment niet meer nodig. Dan leef je zuinig en bewust op een vanzelfsprekende manier.Voor mij is het gevoel de aarde niet meer te belasten,dan in ons leven nodig is al genoeg. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niet of je deze al kent of gebruikt, maar zelf ben ik nog steeds blij met mijn ontdekking : natuurlijk, geen afval en vooral zuinig. Een stukje aluin als deo! Er waren weinig deo,s die me geurvrij hielden en toen kocht ik een aluinblokje voor 5,95. Elke morgen bewerk ik mij oksels met het natte blokje en ik ben de hele dag geurvrij. Ik denk dat dat ene blokje nog jaren mee kan! Hoeveel bussen/rollers bespaart dat je???

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De leefstijl maak je je eigen...de dingen gaan vanzelf...de rush van de nieuwe ontdekkingen is er niet meer. Voldoening is vanzelfsprekend en dan werkt het eureka gevoel niet meer.

  Prima, dat is stap 1:volharden in de leefstijl.
  Stap 2 kan zijn kijken wat je op andere plekken in je leven nog aan rush en voldoening kan behalen.
  Misschien maatschappelijk verantwoord bezig zijn, frugal buiten de deur...Een wijkmoestuintje maken in het gemeenteplantsoentje in de buurt... vrijwilliger worden in een bejaardenhuis en daar elke week een kopje koffie drinken met iemand, of taalles geven aan een anderstalige. Voor iedereen is er wel iets te vinden wat bij zijn/haar capaciteiten, besteedbare tijd en hobby's aansluit.
  http://www.stichtingpresent.nl heeft goede projecten waarbij je per keer kan meedoen of niet meedoen voor als je eens wat wilt uitproberen.
  Zoiets kan je wereld weer vergroten en de rush en voldoening weer op laten bloeien.

  Het frugal leven thuis gaat wel door, en wie weet kom je iemand tegen die de leefstijl graag van je wil afkijken,...en het is ook leuk om andermans eureka's te mogen meemaken.

  Groet Creanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zit nog volop in de eureka fase, mede dankzij jouw blog. Misschien kan je daar ook wat voldoening uit halen?

  BeantwoordenVerwijderen