maandag 19 december 2011

colourful life voor nop.

Ik ben nogal van de zwart-dragerige.
Al snel vind ik dat zwart dan tóch weer beter staat. Dat is misschien wel een soort veiligheid zoeken, zonder dat ik er erg in heb.
Zwart valt niet op, kleed af en is ook niet gauw truttig. (gevoelsmatig)
Toch voelde ik mij zelf ook wel eens de raaf van de werkvloer. Wat je ook aantrekt, als het altijd zwart is ziet toch niemand het verschil...
Ook toen ik eens zomaar in een bui een gekleurde top aandeed (diep onderuit mijn kast) kreeg ik op één dag 4 keer te horen 'hé een kleurtje aan?' Of "staat leuk!"
Dat zet je wel aan het denken hè.
Dus ik heb mijn voornamelijk zwarte garderobe rigoreus doorgespit en het op MP gegooid.
Dat is nu een maand geleden.
Broeken, laarzen, shirts en zelfs een enkele BH.
Ik verwachte er niet veel van, maar ik had me voorgenomen dat ik, van wat ik verdiende, weer nieuw gekleurd spul op diezelfde MP zou gaan scoren.
Het liep als een trein.
Ik loop met gekleurde tops en broeken, en hè wat heerlijk om jezelf een metamorfose te geven zonder er een cent aan uit te hoeven geven.
Het is wel opletten, want het is zo verslavend als wat!

7 opmerkingen:

 1. Soms is het ook leuk om zwart met een flinke kleur te combineren. Ik herken het wel, zwart kan eigenlijk altijd, maar daardoor kan het ook wel weer eens saai worden. Ik grijp ook vaak naar zwart.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei. En voel je jezelf niet een of andere papegaai nu? Wel leuk dat je er zelf zo blij van wordt :) Draag zelf ook altijd zwart, op twee truien na heb ik ook geen andere kleuren. Ik vind het wel prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En voel je je wel op je gemak in je felle kleuren?!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja af en toe moet je eens wat anders proberen. Zo kom ik altijd uit op bruin omdat zwart me niet staat. Fijn dat je zo kan winkelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt als een Grote Metamorfose! Leuk! Ik heb zelf eens een kleurenadvies gekregen. Bij een persoon die daarvoor een opleiding had gevolgd. Na afloop kreeg ik een kleurenwaaier mee, die klein van formaat is zodat die makkelijk mee kan met winkelen. Ik vond het erg nuttig - er kwamen ook kleuren uit waar ik zelf nooit aan had gedacht. Bijv. een bepaald soort roze. En het bleek dat ik zwart, geel en rood moest mijden.
  Zo'n kleurenadvies is wel prijzig, maar achteraf kan je natuurlijk bij goedkope winkels kleding kopen in kleuren die bij jou passen.
  Groetjes, "Mosterdzaadje"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk joh, een metamorfose voor nop! Ik heb vanaf mijn 14e altijd alleen maar zwart gedragen en sinds een jaar komt daar ook steeds meer kleur bij (het aanbod bij de 2e handswinkels is dan namelijk ook wat groter) en ik merk dat ik veel meer complimenten heb gekregen op mijn outfit dan daarvoor.
  Zo'n kleurenadvies is inderdaad erg leuk, wij hebben op het werk eens een workshop (teambuilding enzo) gehad over kleur en wat voor welk figuur werkt.

  BeantwoordenVerwijderen