dinsdag 15 november 2011

!#*$^&T$#%$!#!!!! of zoiets...

Bij het bedrijf waar ik werk wordt er serieus gelet op geld.
Recessie, crisis en aanstormend onheil zijn zaken die ze niet met een korreltje zout nemen.
Nou gelukkig maar, want ik wil best graag mijn baan behouden. Zo is t maar net.
Ik kan die bezuinigingen erg waarderen, vooral omdat ze ook iets hebben van bewustwording en terug naar de essentie van wat 'extraatjes' nou ook al weer waren.
Waar wordt zoal op bezuinigd:
Geen verzorgde lunch meer bij een vergadering, teamdag of workshop.
Er is koffie en thee en de rest neem je zelf maar mee. Op de vorige teamdag waren er toch weer collega's die in hoge draf naar de in de buurtgelegen Mac moesten want ze konden het niet geloven dat dit écht zo was en hadden niks meegenomen.
Dit geldt van hoog naar laag, dus geen directie die met een huzarensalade op schoot en drie soorten sap op tafel toch zitten te vergaderen. Als ze broodjes bestellen, dan moeten ze die zelf betalen.
Vorige week is er toch een lunch geleverd bij het management en dat heeft tot een heuse rel geleid. Prima!
Uiteindelijk is het gewoon betaald uit eigen pantalonzak.
Het op luxepapier, maandelijkse magazin, dat naar je thuisadres wordt verstuurd in echt plastic folie, komt nu nog maar 5 keer per jaar. Omdat er mensen waren die het thuisfront op deze manier een kijkje in het gebeuren op hun werk wilden laten blijven zien, hebben ze dat ding helaas niet helemaal afgeschaft of gewoon online gemaakt.
Deze mensen zien we dus NIET op de open dag met hun o zo geinteresseerde familie.
De zakjes cup a soup die er in verscheidene smaken in van die rolerende houders staan gaan, aan het eind van de maand richting draaideur. Prima, het is troep met zout, aangemaakt met hier en daar een E-nummertje. Vind je het gek dat je daar weer opnieuw 'druk' van wordt na het nuttigen ervan...
Ook de hoeveelheid aan soorten thee (zo'n 8) gaat terug naar -toen was geluk nog heel gewoon-  namelijk de pickwick English Blend en als je smaakies wil dan neem je die zelluf maar mee.
De grote koffieapparaten met koffie in -tig smaken worden niet meer meegenomen in een volgende onderhoudsronde van het bedrijf dat ze levert, maar er komen eenvoudige koffiezetters en waterkokers.
Ik ben blij met deze veranderingen.
Al heel lang bekroop mij het gevoel dat er iets heel erg over de top was.
Dat het TE gewoon was. Dat er te weinig overbleef wat je nog EXTRA kon noemen.
Ook de kerstpakketten worden dit jaar gevuld met de produkten die het bedrijf voornamelijk zelf maakt. Dat weet ik omdat ik in de Arbo zit. Dat zal op heel wat gemopper kunnen rekenen bij het openen bij het altijd toch al zo verguisde kerstpakket.
Ik zie het zo voor me, die gezichten: "What the heck krijgen we nou?! Dit hebben we zelf gemaakt en ingepakt!!"
Maar ik vind het een uitstekende oplossing. Daarbij komt dat het pakket altijd nog een cadeautje is en een gegeven paard moet je niet in de ...ect ect.
En net als de dappere hamster geldt voor ons allemaal ; Hang in there!

9 opmerkingen:

 1. Goed dat er op dit soort zaken bezuinigd wordt en niet op mensen. Alleen dat kerstpakket, tja... Wij kregen ooit een pakketje kerstkaarten als kerstpakket (bezuinigingen in de zorg). Eerst kwamen de kaarten, een paar weken later pas de enveloppen. Of je nou op zo'n extraatje zit te wachten?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar hebben ze bij ons geen last van. Nog volop verzorgde lunches bij teambuildings, dagjes utit compleet met high tea, borrels etc etc.
  Je hoort mij niet klagen maar er moeten zoveel mensen uit dus iets klopt er niet helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kijk en zo hoort het niet inleveren op banen of salarissen maar gewoon op de overbodige shit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. nou ,dat zouden meer mensen en bedrijven moeten doen, zie nog steeds heel veel bedrijven verkwistend werken ,maar ondertussen wel weer mensen ontslaan .

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat soort bezuinigingen ook prima. Het is misschien even wennen, maar mensen lijken wel te denken dat het niet op kan als het 'maar' om bedrijfsgeld gaat. Juist als op dit soort dingen niet gelet wordt, wordt er vaak meer gestolen en worden de kosten hoger. Koffie en thee moet je gewoon gratis beschikbaar houden, maar al het gefrut er om heen (en dat geldt dus ook voor speciale koffies oid), dat is luxe die niet nodig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Daar zit iemand met inzicht bij jullie. Ik ben benieuwd of collega's de lijn doortrekken naar eigen leven. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goh, ze voegen bij jouw bedrijf wel de daad bij het woord! Ik vind het stuk voor stuk zinnige, en goed gevonden bezuinigingen. Het soort dat je ook volhoudt en zoden aan de dijk zet. Leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen