donderdag 24 november 2011

Ik zie overal mogelijkheden

Sinds ik heel bewust zo frugal mogelijk wil leven ben ik een regelrechte hamster geworden.
Niet alleen wat betreft voedsel, want de kasten en koelkast leegeten alvorens weer aan te vullen is nog steeds de allerzuinigste manier van eten.
Maar ik zie overal mogelijkheden.
Zie ik een leuk inpakpapiertje hangen bij een supermarkt?
Dan neem ik daar wat van. Geen enkele moeite mee. Ik geef tenslotte net zo braaf mijn geld aan de kassa af voor een pondje kaas, als voor een geurkaars voor buurvrouw d'r verjaardag. En wat heb ik daar al vaak plezier van gehad! Op de meest onverwachte momenten. Ik neem natuurlijk geen meters mee, da's flauw en bekrompen.
Soms maak best een leuk winstje als ik op een buurt-rommelmarktje wat op de kop tik en het dan weer verkoop via MP, maar soms blijf ik er ook mee zitten. (een hobbietje van zoonlief en mij)
Ik heb bijvoorbeeld gedacht dat een koffiepot en botervloot van Villeroy en Boch uit de jaren '50 met de afbeelding van de Westertoren en het Paleis op de Dam erop, zo zou zijn verkocht aan een liefhebber.
Nou fout dus. Ik raak 'm niet kwijt.
Maar ik pieker er niet over om 'm naar de kringloop te doen.
Ik weet nu al dat ik er in het voorjaar een pak koffie, een zelfgebakken cake, en een bos tulpen bij doe en dat als verjaardagscadeau verpak voor mijn in Amsterdam geboren en getogen schoonzusje.
Hetzelfde geldt voor een ontbijtkoekblik. (ja ze bestaan) Schattig rood met witte margrietjes erop. Geen interesse...nobody. Dus die gaat ook in het voorjaar met een rij witte viooltjes erin mee op de verjaardag naar de buurvrouw.
Op mijn werk willen ze de melk van de dag van vandaag niet meer drinken. KUL!! Ik neem dat  nog ongeopende pak dus gewoon mee en ik ruik, kijk en proef of de melk goed is. De houdbaarheidsdatum is namelijk een richtlijn, geen wet van Meden en Perzen. Gebruik je verstand denk ik dan.
Een groente in de aanbieding? Dan eet ik die vaker die week. Als stampje, roerbakje of gewoon met een good old aardappeltje.
De papierbak naast het kopieerapparaat zit altijd stampvol met exemplaren die de toets niet hebben doorstaan. De achterkant is nog hagelwit.
Ik vind het bijna een beetje lekker, om een stuk of wat in gelijke stukjes te knippen en hup een nietje in de bovenhoek en klaar is mijn zoveelste boodschappenlijstjes-blok en er prijkt er ook eentje op mijn bureau om het zoveelste telefoonnummer op te krabbelen of wat dan ook.
Al die idiote gele plakmemo's zijn hartstikke overbodig.
(Vertrouwelijke stuff gaat in den versnipperaar, dussss)
Ik lees veel over opruimwoede en hoe bevrijdend dat is. Is het ook. Niemand wordt gelukkiger van een verstikkende zooi. Maar ik kan dus niet al the way gaan in deze.
Ik ben toch een hamster en ik ruik en snuffel mogelijkheden en snor dingen op. Ik fröbel en knutsel en brei mijn cadeautjes en ik heb er een inmens plezier aan als ik mijn boodschapjes zomaar eens bijna voor niks heb gedaan door een kortingsbonnetje, aanbiedinkje of dat idioot gegroeide zakje paprika's van de markt voor 'n eurootje.
Ja ik kan er niet omheen, Het woordje GRATIS heeft op mij een enorme aantrekkingskracht en dan denk ik net zo lang na tot ik een toepassing voor weet. Ook al duurt dat soms nog máánden....
P.s. het ontbijtkoekblik is n.a.v. dit logje verkocht....


De koffiepot en de botervloot!!!


12 opmerkingen:

 1. Bij de grootste kruidenier van NL hebben ze bij de bloemnafdeling mega vintage inpakpapier-zo gaaf. Heb laatst een beetje meegenomen. Mooie dag toegewenst met hart en ziel door Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zijn allemaal goede tips.
  Je bespaart zeker veel op deze manier ;-)))!
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit soort hamsteren is gewoon besparend. Net zoals een berg koffie in de aanbieding kopen. groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja dat heb ik ook gedaan. Ik kreeg er nog twee hartstikke leuke sinterklaas voorleesboeken bij ook. Die heb ik ingepakt en bij de buren aan de voordeur gehangen voor de kinderen...En wat dacht je van die pakken sojamelk, krijg je een euro teruggestort op je rekening bij het invoeren van de actiecode. Ze zijn nu bij de C1000 in de aanbieding: de 2e voor de halve prijs.
  Je mag 2 actiecodes invoeren per adres.
  Héérlijk vind ik dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, ik lees jouw schrijfsels regelmatig. Nu evenwel moet ik even reageren omdat ik in de lach schoot bij wat ik las.
  Lege printer vellen die in de papierbak belanden omdat er iets fout ging ga ik in stukken knippen. Ik kan dat niet laten tot ergernis van echtgenoot die het bureau/laatje leegmaakt en de knipsels weggooit. Gelukkig zijn er meer mensen die zoiets doen. En dat vind ik leuk en blijf het lekker doen!
  Groetjes Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke blog heb je, ik lees regelmatig mee. Leuke tips staan er op. Ik zie dat je dat leuke koekblik niet kwijt raakt. Ik zou het dolgraag willen hebben, wat wil je ervoor hebben? Groetjes Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Wendy,
  ik heb 'm te koop staan voor 3.50.
  Maar dan moet-ie nog naar je verzonden worden, dus dat komt er dan nog bij of je moet toevallig in Zutphen wonen..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb je het koekblik al verkocht? Ik heb een beschuitblik van deze serie, en heb belangstelling voor je koekblik ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het koekblik is er nog steeds haha.

  Mijn emailadres is: ladytanya@emailme.nu

  (hoe fout kan een emailadresje zijn? ;-) )
  Ik hoor het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een heerlijk positieve titel voor een logje!

  Van dat inpakpapier spreekt mij erg aan: bij ons bij de AH hebben ze namelijk heel erg mooi, nostalgisch inpakpapier, dat helaas niet gewoon te koop is. Maar ik weet niet of ik het ga durven om er zo maar een stuk af te halen...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke tips! Aan de meeste had ik zelf nog niet eens gedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Moet toch eens naar die grootgrutter toe hihi...ff kijken voor dat papier. Ook ik gebruik etenswaar dat soms over de datum heen is...gewoon een kwestie van kijken, ruiken en (voorzichtig) proeven. Een kennis van mij gooit alles weg wat één dag over datum is! Koffie, saus in ongeopende fles etc. etc. Heb niet de moed om te vragen *mag ik...* maar eigenlijk zou ik het gewoon wel moeten doen....zonde toch om dat gewoon weg te gooien als het nog echt bruikbaar/eetbaar is!

  BeantwoordenVerwijderen