vrijdag 29 juli 2011

Nieuw boekje op de kop getikt, spannend

Het volgende boekje kwam ik al scharrelend op good old marktplaats tegen.
Na wat googelen op de titel was ik zo getriggert dat ik een bod heb uitgebracht.
Voor €7.00 incl verzendkosten is het nu voor mij.
Het gaat om het volgende boek:

Kunst van het besparen

geschreven door: Alexander von Schönberg.
Korte recensie:
Rijkdom is niet langer voorbehouden aan de elite: het volk bezit ook veel. Jan met de pet heeft twee auto's onder de carport staan, gaat drie keer per jaar met vakantie en wisselt om de haverklap zijn mobiel of blackberry om voor het nieuwste model. Maar dat gaat veranderen: spoedig - eerder dan u denkt - zullen wij strikt genomen armer zijn dan nu. De pauper is avant-garde, die weet hoe stijlvol less is more kan zijn. Alexander Graaf von Schönburg Glauchau weet waarover hij spreekt. Hij is afkomstig uit een familie die zo'n vijfhonderd jaar ervaring heeft in het verarmen. Hij laat zien dat je voor kleding, vakantie, woning en auto geen enorme bedragen hoeft neer te tellen, en dat de kwaliteit van je leven toeneemt door deze ene wijze les: echte luxe ligt niet in bezit, maar in het afstand kunnen doen van dingen.

De kunst van het besparen is een intelligent en onderhoudend betoog tegen de consumptiedrift, en voor een gelukkiger leven. Ontdek het geheim dat je zonder geld rijk kunt zijn.
Ik moet 'm nog binnen krijgen en dan lezen maar.
Wordt vervolgd!

9 opmerkingen:

 1. Het is helemaal waar wat je schrijft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een heel interessant boek. Laat even weten of het inderdaad de moeite waard is om te lezen alsjeblieft, misschien is het via de bieb ook wel te leen.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je deelt je ev nieuwe inzichten he? Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had deze bij de bieb gezien, sprak me zo niet zo aan, maar misschien is het toch echt een leuk boekje. Ik zal het eens meenemen, inspiratie is altijd goed natuurlijk:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben benieuwd! ik kom zeker je verslagje lezen.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het boek uit de bieb gehaald, maar het viel mij erg tegen. Ik heb het al vrij snel teruggebracht, terwijl ik het niet uit had...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook wel benieuwd naar het boek. Ik lees je recensie wel.....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien is het besparings technisch inderdaad beter om al je de titel van zo'n boekje ziet gelijk daarna even naar het zoekscherm van je "Good old" bibliotheek te gaan voordat je het boek op "good old" marktplaats aanschaft. Kun je eerst even kijken of het echt wat is. Mij lijkt het boek ook wel wat en heb meteen een reserving gedaan bij de bieb. Kosten 0.50 eurocent. Dan is mij het risico van een miskoop niet waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben benieuwd wat je er van vindt. Tips kan ik altijd gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen