donderdag 21 juli 2011

boodschappenlijstje rules!!

In mijn stug doorgezette tocht door de jungle van het geld-uitgeven komt er telkens weer een kleine reddingsboei boven drijven.
Het is mijn onmisbare en inmiddels ook onfeilbare boodschappenlijstje.
Niet alleen voor de boodschappen die ik ga doen bij de supermarkt waarvan ik weet dat ik dáár het voordeligst juist díé levensmiddelen kan halen, maar ook voor de overige spulletjes waar ik de stad voor in ga.
Dus lijstje voor het kruidvat of etos, lijstje voor hema of blokker, lijstje voor de markt.
Géén freewheelen dus meer met een grote boodschappentas en een pinpas.
Fout, fout, fout!
Ja, dat klinkt misschien zo simplistisch dat je zou denken: 'mens dat je het op durft te schrijven..we hebben wel wat nieuwers en beters te lezen als het ophemelen van het boodschappenlijstje.'
Maar dan onderschat je toch echt de directe financiële impact van dit eenvoudig maar beproefd middel.
Nou ja, eenvoudig...
Zo makkelijk is het vaak bij lange niet om je strikt aan je lijstje te houden.
Probeer het maar eens een weekje of twee.
Enige reden om af te wijken van het lijstje is, als je ontdekt in de winkel dat er iets niet op staat dat je ontschoten is om er op te zetten en toch écht op is. (en daar zit geen chips of gevulde koeken bij, we zijn bikkelhard oké?)
Verder geen slippertjes met als hoofdsmoes dat 'iets' een goede aanbieding is..
Absolute trouw en onderdanigheid aan je lijstje.
Succes ermee.

9 opmerkingen:

 1. Een boodschappenlijstje helpt inderdaad erg goed. Ik loop altijd een bepaalde route en met zo'n lijstje ben ik daar zo op gericht, dat ik niet eens echt naar andere dingen kijk. Mijn lijstje kan nog wel wat beter: ik zet er nu altijd 'lekkers' op, wat een vrije interpretatie is rondom het koek-, snoep- en chipsvak, afhankelijk van mijn stemming op dat moment...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij is ook een toegestane uitzondering als er iets in de aanbieding is dat ik geregeld gebruik. Dat scheelt voor de toekomst, mits in bruikbare hoeveelheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vooral die onderdanigheid aan je lijstje is belangrijk. Helaas heb ik nog wel eens de neiging om er niet naar te luisteren, en toch te vallen voor verleidingen in de schappen die er niet op staan...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik houd me vrijwel altijd aan mijn lijstje. Alleen als een product,dat we altijd gebruiken in de aanbieding is,neem ik het mee als voorraad. Maar meestal heb ik dat al gelezen en staat het op mijn lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik houd me eigenlijk ook altijd aan mijn lijstje. Sterker nog, zonder boodschappenlijstje voel ik me hopeloos verloren! Zeker weten dat ik dan een aantal producten vergeet en juist wel spullen meenemen die we niet eens persé nodig hebben.

  Met een lijstje zoek ik gewoon wat erop staat en 'that's it', zo hoef ik ook niet te zoeken tussen alle andere verleidingen ;)

  Aanbiedingen heb ik thuis achter mijn laptopje al bekeken en als het echt een gunstige prijs is, dan staat het betreffende artikel wel bijgevoegd op mijn lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel moeilijk om mij aan het lijstje te houden, maar het helpt wel echt! Ook van te voren een menuplan ipv de dag zelf..daar ben ik ook te gemakkelijk in..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. thuis kijk ik achter de laptop wat de aanbiedingen in "mijn"winkels zijn. Aan de hand daarvan stel ik het weekmenu samen. Als je dan een lijstje maakt van wat je nodig hebt ben je zeker zo'n 30,- goedkoper uit dan dat je onvoorbereid naar de winkels gaat. Tenminste dat is mijn ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt HELEMAAL gelijk. Het is niet makkelijk om je eraan te houden ;-)))
  Gr,
  Julia

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De tip van Ella vind ik een hele sterke.
  Ga ik ook doen. Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen