maandag 28 maart 2011

No Poo II en de lifestyle-boost...

Vanavond gaat het dus weer gebeuren. Na 3 dagen (!) was ik mijn haar. En dat is meestal geen haalbare kaart geweest.
Ik heb, zoals ik beschreef in No Poo'..wie weet er wat meer over?, de afgelopen keer als eerste schamele poging om van de chemicaliën van de shampoo af te komen, al een allerweinigst beetje shampoo gebruikt. En dat puur gebruikt om mijn hoofdhuid even zacht mee in te masseren en daarna spoelen en nog eens spoelen. Ook vóór ik de shampoo aanbracht had ik mijn haar als het ware een keer gewassen met alleen warm water. Dus niet alleen nat maken, maar ook spoelen, spoelen.
Mijn haar is op dit moment nog steeds niet echt wat je noemt vettig, maar ik heb een bloedhekel aan vettig haar en dus wacht ik morgen niet af.
Want dan moet ik waarschijnlijk wel met echt wat smoezelig haar de dag door. Ga ik niet doen...
Oók vond ik dat ik in het kader van mijn anti-chemicaliën-hoofd niet aan de middeltjes als gel, schuim of lak moest gaan, want dan kan ik net zo goed shampoo op mijn hoofd gebruiken toch?
Ik heb mijn haar dus droog geföhnd in een stijl modelletje. Dat doet mijn haar prima, blijft erg braaf zitten ohne mittelen!
En daar heb ik me toch een commentaar op gehad!
Of ik mijn haar had geknipt? (ja...3 weken geleden ahum) dat het léúk stond, dat het me wel chique stond, poe poe!-geluiden en natuurlijk deed ook de zonnebril die ik er in had gestoken een duit in het zakje.
Die had ik er aanvankelijk ingestoken omdat het anders teveel en lastig in mijn gezicht valt tijdens het werken. Maar ja, Sunnglasses zijn al snel een beetje glamour en een tikkie blitz. En natuúúrlijk stond het ook gewoon leuk, eerlijk blijven.
Al met al een hele verandering NU al met dit No Poo experiment. Want je kan niet zomaar geen shampoo gebruiken, je zal ook uit moeten op alternatieven voor de rest van het modelleren ontdekte ik.
Want je lifestyle veranderen houdt voor mij in dat je dan ook de beste alternatieven uit jezelf naar boven haalt en niet de weg van de minste weerstand. Laat maar zitten met je uiterlijk of laat maar hangen allemaal. Het móét kunnen, een frugal levensstijl die niet duidt op verval of onverschilligheid.
Ik heb nu dus een soort Claire van Kampen haardracht (nee, niet de looks haha) met zonnebril of eens een kekke haarband binnenkort...
Hoe frugal is dat...pfff!

p.s. Waarom willen wij vrouwen áltijd krullen als we ze niet hebben en stijl haar als we krullen hebben?

4 opmerkingen:

  1. Zou het gevoel,dat je zo zonder chemicalien bezig bent ,je uitstraling ook niet positief veranderen? Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou ja, als dat je look is geworden doe je het toch niet zo verkeerd, toch?? Alleen dat wel zonder de rest van het Gooise-Vrouwen-leven!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk neveneffect dat je kapsel blijkbaar heel leuk is geworden! Ik was mijn haar altijd maar 1 keer per week, maar mijn haar is vooral vochtarm. Ik heb geen last van vet haar, hoogstens dat het net stro lijkt.

    BeantwoordenVerwijderen