maandag 28 februari 2011

Melk-weg

Vandaag kwam er nou een typische wat je noemt frugal levensstijl meevaller op mijn pad. en die kon ik natuurlijk niet laten schieten, al was het maar uit overtuiging.
De beheerder van de kantine van mijn werk vroeg mij of ik het heel erg vond als de datum van gisteren op een pak melk stond. Hij zag er een beetje verhit uit.
Hij had dus 2 van die pakken. Merk Campina, dus ook nog de duurdere versie van onze koeienhuisnijverheid. Hij had ze afgelopen vrijdag binnengekregen en nu kon hij ze niet presenteren in zijn kantine, want de mensen weigerden ervan te drinken.
Bah! Melk met de datum van gisteren! Hij had de hele collega-club flink over zich heen gekregen...
  
                                                                                           
Ik vertelde hem dat op de pakken de uiterste verkoopdatum staat en dat in principe deze melk tot drie dagen erna nog goed te drinken zou moeten zijn. Verder is het bij melk ook een kwestie van 'gewoon proeven'.
Bij melk is het je héél snel duidelijk als het niet meer helemaal lekker gaat in dat pak...daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben.
Eind van het liedje was dat ik de 2 pakken anderhalve liter melk mocht meenemen, anders ging het linea recta door de gootsteen. Nou dankjewel dan maar.
Thuis heb ik mijzelf maar eerst eens een glaasje ingeschonken en je raadt het al. PRIMA.
En zo gratis meekrijgen én gered van de gootsteen, smaakte het nog lekkerder.
Het was gewoon een uitstekend produkt.
Maar ik moest wel wat met al die melk. Dat wel. 3 liter melk verwerken..
Dus ik had op de fiets naar huis al het één en ander bedacht. Namelijk dat ik er in ieder geval een flinke lasagna mee kon maken met véél bechamelsaus. Lekker.
Ik had nog een half kropje andijvie, dus dat werd stamppot andijvie want in de puree gaat melk. Verder had ik nog een pot hele matige pindakaas in de kast staan (uitprobeersel, maar sorry het blijft bij dat merk waar Pietertje zo goed door is gaan zwemmen) en die heb ik verwerkt tot een flinke bak pindasaus. Manlief vond de melk ook heerlijk en nam ook gelijk maar een flink glas.
Het eerste pak is dus al verwerkt.
Vanavond voor het slapengaan wordt het een beker warme anijsmelk en morgenochtend een bordje Brinta voor meneer Frugal en mij, want dat is een goeie start, toch?
 Komt goed met die melk..ik vertik het gewoon om goeie melk weg te kieperen!

4 opmerkingen:

 1. Helemaal goed, als melk zuur is proef je dat. Fijn voor de portemonaie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sluit mij bij Johanna aan. Het is nog goed te drinken tot drie dagen na de datum. Wij zijn echte melkdrinkers.

  Helemaal gelijk om het mee te nemen.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Drink smakelijk. Ik heb ook zo,n hekel aan verspilling. ik had er van de week toevallig een blogje over geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goede verwerking zeg! En een heerlijke meevaller natuurlijk ;o)

  Hier hebben we nu al twee keer tien kilo (!!!) aardappelen gekregen die anders de vuilniswagen in zouden gaan (lees: al in de vuilcontainer lagen te wachten voor die wagen). Twintig kilo! Alleen omdat er een paar aardappels met uitlopers tussenzaten...

  Ik zag dat je volger van mijn weblog bent geworden? Leuk! En welkom natuurlijk ;o)
  Momenteel zit ik even niet zo veel op het frugal-living-spoor, maar hoop de draad na de bavalling weer snel op te kunnen pakken. Ik kom zeker nog eens bij je buurten!

  BeantwoordenVerwijderen