zondag 27 februari 2011

Dit boek heb ik naar binnengepropt...Succes!

Afgelopen vrijdag heb ik het boek 'Succes' van Annemarie van Gaal uit de bibliotheek gehaald.
Donderdagavond zat ik zoals gewoon weer aan de buis gekluisterd voor "Dubbeltje op zijn kant".
Haar boek heet Succes en dat vind ik het programma ook.
Eerlijk inzage in de financiële misère en ik zweer je dat ik het niet kijk uit ramptoerisme, maar omdat het me weer eens met mijn soms naieve neus op de feiten drukt hoe sluipend eenvoudig negatieve saldo's zich je leven in snatchen.
The money-snatchers... pinnen, abonnenmentjes, geen nee kunnen zeggen..ect, ect.
Ook de manier waarop Annemarie de financiële chaos in kaart brengt en daar heel to the point mee aan de slag gaat. Ik weet nu dankzij haar boek dat ze praat uit ervaring en niet vanuit een ivoren torentje wat oud-geld licht laat schijnen. Als laatste kan ik het niet laten om te vermelden dat John Williams niet misstaat in mijn huiskamer...maar dat is wat anders.
Genoeg gezien om te besluiten dat ik haar boek toch écht eens wilde lezen. Dus meteen even op de website van mijn plaatselijke bieb gekeken of ze het boek hadden.
Jawel hoor, ze hadden het en het was er!
Daar moest ik bij zijn, want na zo'n uitzending ben ik vast niet de enige ziel hiero die dit bedenkt.
De volgende dag stond ik al bij de bieb op de stoep en zag tot mijn lichte verbazing dat niet alleen háár boek er stond, maar ook die van Marieke Henselmans, en nog veel meer bespaartips en consuminderboekwerken.
Ik werd er bijna een beetje hebberig van.
Ik heb Succes nu uit en wat me opviel was dat ze aan het eind van het boek een mailadres opgeeft omdat ze graag wil weten hoe, wat en waar. (haar eigen lijstje)
Hoe gaat het nu met je?
Wat heb je eraan gehad?                                                          
En waar sta je nu financieel?

Jazeker, ik heb gemaild en ja túúrlijk ben ik best benieuwd of ik daar ooit nog een reactie op krijg. En dan bedoel ik niet de automatische antwoordmodule..maar goed, ze zal het best druk hebben...(understatementje)

Haar boek is lekker leesvoer en niet alleen een gids voor €'s maar ook een lifestyle-coach. Dat had ik niet verwacht. Het is zeker een meerwaarde en dr. Phill heeft er een concurente bij. Ze kruipt wel een beetje in je hoofd en dat is prettig.
Aanrader dus!
En euh..nee. Ik ben géén aandeelhouder....helaas.4 opmerkingen:

 1. ik ken het helemaal niet, maar zit binnenkort in de bieb!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het programma zijn herhalingen, hoor. Maar toen heb ik het gekeken samen met manlief en we hebben er toch leuke tips vandaan. Zoals verkopen op marktplaats. Maar Annemarie heeft weinig inlevingsvermogen in sommigen, vond ik. Ik vind haar te kort door de bocht gaan soms. NIet iedereen kan succesvol zijn. Feit. Ik houd daarom ook niet van boeken die het laten voorkomen dat je als dit boek leest de weg naar rijkdom voor geplaveid wordt.... been there done that... zulke boeken. Ze verkopen overigens wel erg goed op bol. Hahaha.
  Af en toe trap ik er nog wel eens in en koop ik zo'n blaadje of boekje. Ze laten me altijd onbevredigd achter.
  Een bieb-abo heb ik niet meer. Ik lees blogs, daar vind je minstens zoveel tips ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wilde eerst ook niet lezen, maar na jouw berichtje ga ik het misschien wel doen. En het programma is inderdaad een beetje gedramatiseerd maar ik kijk soms om dezelfde reden als jij: om niet in de valkuilen te vallen.
  En trouwens: van sommige mensen denk ik ook, je had beter moeten weten maar bij sommige mensen heb ik echt het idee dat het door 'onwetendheid' kwam en niet door echte domheid.

  Gr,
  NZ

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben zwaar in de schulden gezeten. Maar zijn er op eigen kracht weer uitgekomen.Het was onze eigen schuld. Wij hebben het helemaal zelf gedaan.
  Ik ben er trots op dat wij nu een goed leven hebben opgebouwd. Ik moest erg op de kleintjes letten. Het werd een manier van leven. Dat beviel zo goed, dat wij er mee doorgingen toen wij uit de schulden waren.

  Inmiddels een leuke buffer opgebouwd, maar ik wil nooit meer in zo'n situatie terecht komen. Het is een harde, maar wijze les geweest.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen