maandag 22 februari 2016

Frugal leven en de beslissingen van alle dag...

Het is alweer een tijdje geleden dat ik lekker aan het posten was. Dat heb je soms, een periode in je leven dat je met andere dingen bezig bent.
Maar nu trekt het bloggen me weer en wil ik weer met regelmaat er zijn.
Hoe staat het met frugal leven? Nou.... met ups en downs.
Soms lukt me dat nog steeds heel goed en soms schiet het er volledig bij in.
Frugal zijn is namelijk niet de weg van de minste weerstand maar de weg van inventief zijn en ook vaak geduldig zijn.
Als je het frugal wil aanpakken zal je ook moeten afwachten tot het alternatief voor 'kopen' zich aandient en daar schort het nog wel eens aan bij mij.
Dat komt ook door gemak. Mijn kinderen zijn al lang en breed de deur uit en ons inkomen is praktisch onveranderd. De hypotheek is trouw gedecimeerd en dus zijn de woonlasten laag.
Dan komt het aan op mijn motivatie om voor een frugal leven te kiezen. En dan ga ik nog wel eens voor de bijl. Ook mezelf weer te motiveren wil ik het bloggen weer oppakken.
Bloggen en blogs lezen helpen namelijk heel goed om enthousiast te blijven.
In mijn werk heb ik dat wel weer meer in de praktijk kunnen brengen.
Heel fijn en vooral leuk!
Ik werk als werkbegeleidster met mensen met een licht verstandelijke handicap. Het is een atelier met allerhande creatieve bezigheden. Helemaal in mijn straatje, ik mag me rijk prijzen met een job waar ik met liefde naartoe ga.
Afgelopen herfst zijn we begonnen om met elkaar de glazen potten en potjes uit het huishouden om te toveren tot lieve, mooie, stoere windlichten en lichtjes. Door er met haakwerk een prachtige buitenkant omheen te maken.
Het garen was er nog in overvloed, omdat we nog wel eens wat krijgen van een winkel. De glazen potten worden enthousiast verzameld door ons allemaal.
Met kerst zijn er heel wat verkocht op een kerstmarkt en nu zijn de eerste bestellingen in zachte pastels al geplaatst. Voor op balkon en terras en zelfs een heuse bruiloft wil onze windlichtjes in suikerkleurtjes op de tafels.
Het samen handwerken is heel gezellig. De resultaten schitterend.
Lekker frugal en zo gaaf!

3 opmerkingen:

  1. Wat een mooie lampjes! En het is waar: bloggen / blogs lezen helpt bij het handhaven van een zuinige leefstijl.

    BeantwoordenVerwijderen