zaterdag 3 maart 2012

Simplify

Boeken over lifestyle blijven mij trekken. Altijd weer nieuwsgierig of er nog een supertip tussen zit. De bieb heeft er zat.
Deze week had ik Simplifylife meegenomen. Niet helemaal onbekend concept, maar het lezen van dat kaliber werkjes houdt mij enthousiast en scherp.
Het boekje is van 2006.
Ik lees. Ik merk tot mijn verbazing dat het gaat over een ander tijdperk...
2006!  Dat is geen generatie...dat is maar 6 jaar geleden!
Hoe versimpel je je drukke bestaan en je drukke leven en de druk ván het leven. Al die keuze-overvloed die je als mens helemaal doldraait en teveel van het goede is.
Nou in 2006 was de tip om dan bewust te worden van de overdaad aan keuzes die er zijn en niet alles meer te moeten, hoeven of willen.
Van de prestatiedrang af en kristaliseren wat er werkelijk toe doet.
Kiezen welk werk je écht leuk vind, welke spullen je werkelijk waardevol acht, overhouden welke waarden er echt toe doen.
Van de rest rigoreus afscheid nemen. In een notendop.

In 2012 is dit een luxeprobleem uit een nog niet zo ver verleden.
Blij zijn als je werk hebt. Blij zijn als je voldoende spullen (lees de financiële armslag daarvoor) hebt, één van meest praktische en waardevolste waarden is voor deze tijd (en zeker in de aankomende jaren) tevreden kunnen zijn met wat er is.
Anders loop je met kop tegen heel veel frustraties en aanverwante problemen op.

Wie had kunnen denken dat alles in zo'n razend tempo zou veranderen?
In 6 jaar tijd kan simplifylife worden herschreven met een compleet nieuwe tekst.
Simplify je uitgave patroon en simplify je eisenpakket.
Einde oefening.

7 opmerkingen:

 1. 't Is werkelijk alsof 't over een heul andere generatie gaat!
  groet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben benieuwd hoe we er dan over nog eens 6 jaar voorstaan...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wie had het gedacht dat ze ons zo uitkleden in een paar jaar tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar die verandering kan ook omgekeerd gaan plaatsvinden. In de brief,waarin de korting op mijn pensioen werd aangekondigd,schreef het ABP,dat ze ooit eerder een tijdlang de pensioenen niet konden laten stijgen. En dat ze dat later hebben rechtgetrokken. Dus laten we hopen,dat deze economische slinger weer de andere kant op gaat. En dan met een duurzamer zwaai. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. weet je Izerina, ik ben daar eigenlijk van overtuigd. Men is nu zo fanatiek bezig om plannen uit te schrijven voor de komende 20 jaar, wie o wie heeft het tot nog ooit bij het rechte eind gehad met een vooruitzicht over 20 jaar?
   20 jaar geleden waren we heel héél hard uitgelachen als we hadden verteld hoe het er in 2012 voor zou staan. Toen konden er niet genoeg mensen met de VUT worden gestuurd of werd je soms tegen heug en meug al afgekeurd. Het kon niet op en het zou nooit anders worden. Die plannen van die kabinetten toetertijd waren ook met het oog op tientallen jaren vooruitkijken..ja ja.

   De huizenmarkt trekt eens weer aan en er komt ook vanzelf weer een omslag op het huidige beleid dat dan ineens de prullenbak weer in moet. Dan komen er weer andere plannen, inzichten en ideeën

   Verwijderen
 5. Ik denk dat wij een heel verkeerd beeld hebben gekweekt van hoe wij moeten leven en wat wij nodig hebben. Ik kan me niet voorstellen dat er iemand in Nederland niet genoeg geld heeft voor 'voldoende' spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb een poosje terug ook een boek gelezen, volgens mij heette dat gewoon 'Simplify', vond dat er veel goede inzichten in stonden.

  BeantwoordenVerwijderen