maandag 27 februari 2012

kokosolie

met al mijn gestruin en gesnuffel in de gezonde levensstijlen kwam ik uiteraard ook uit op het gebruik van kokosolie.
Ik lasin meerdere boeken en op blogs dat het zoveel beter was dan welke olie ook. Om mee te bakken en te braden en zelf voor op je huid als je dat wilde.
Ik was meteen geïnteresseerd en ben maar eens ga kijken op het www.
Ik zag een leuke aanbieding. Bij de Tuinen. 2 potten van dat spul voor 19.90...jaja het is niet goedkoop.
Omdat we samen een dagje vrij waren vandaag zijn we naar Apeldoorn gereden, want daar zit op dit moment de dichtst bijzijnde winkel van de Tuinen voor ons.
Maar helaas, ze hadden nog maar 1 potje en dat ging niet weg voor de helft. Dat kon de pjuter in de kassa niet begrijpen..
Maar de dame in de winkel was goed geïnformeerd. Ze wees ons op een schap met kokosolie van een ander merk. Veel beter, zei ze, tenminste ook eko en omgerekend nog voordeliger eigenlijk.
Ja dat konden we inderdaad wel zien. We zijn samen overstag gegaan voor een enorme pot (2 en halve kg) voor 24.50
Wij zijn inmiddels een 2-persoons huishouden en hoe lang doe je er dan wel niet mee?
A la, dat is dan nog eens te doen.
Vanavond heb ik het voor het eerst gebruikt. En het laat zich prima gebruiken. Is smaakloos (dus geen opdringerige kokossmaak door al je eten heen) en heel zuinig in het gebruik.
Mocht je dit lezen en mij meer kunnen vertellen over de kokosolie en alle in's en out's dan hou ik mij van harte aanbevolen.

20 opmerkingen:

  1. Nog nooit geweten dat je dit kon gebruiken om in te bakken! Maar smaakloos? Dat verbaasd me toch wel. Hoe zit het dan met de max temperatuur die deze olie kan hebben? Net als olijfolie of lager?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. je kan er zelf mee frituren als je dat zou willen. Ik heb het echter niet voor dat doeleind aangeschaft maar puur voor bakken en braden.

      Verwijderen
  2. Zie de blog van eet goed, voel je goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik lees er de laatste tijd ook steeds meer over, wist niet dat het smaakloos was, dat maakt het toch wel aantrekkelijk dan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Op deze website van Heleen eetgoedvoeljegoed.com kun je veel info vinden over gezonde voeding en oa over kokosolie.

    Groetjes, VeggieMo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vooral om te wokken vind ik het geweldig!! Ik zou er het liefste ook in frituren maar dat vind ik wel een dure aangelegenheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Is het dan ook beter dan olijfolie? Want ik dacht juist dat ik daarmee zo goed bezig was!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi HOi,

    Ik ben fan van kokosolie en heb er een blog over geschreven. Ik moet alleen even melden dat je eigenlijk wel de verkeerde hebt gekocht, maar dat geeft niet. Gebruik deze alleen voor koken.

    Ik gebruik het voor koken en bakken en smeren op brood (heel lekker met hartig en zoet!) maar ook als dagcreme, nachtcreme, op mijn sporiasis (helpt superrrr goed) droge huid, als deodorant, als tandpasta... En ik eet dagelijks minimaal een theelepeltje rauw.

    Voor deze dingen moet je het eigenlijk zo rauw en onbewerkt mogelijk kopen. Dus de extra virgin olie, zonder toevoegingen en niet ontgeurt. Amanprana, omega&more zijn biologisch en rauw. Zo zijn er nog wel wat merken op te noemen.

    Het is beter dan olijfolie omdat olijf olie eigenlijk niet de beste olie is om te verhitten. Kokosolie is prima te verhitten. Het trekt ook minder in het product als je het mij vraagt.. (ooit champignons gebakken in olijfolie? na 10 seconde is de olie weg, helemaal opgezogen, dat is bij kokosolie niet het geval..).

    Die smaakloze is bewerkt, ik heb m ook wel eens gehad, maar vind er niks aan. Maar dat is ieder voor zich natuurlijk..

    Nou succes met dit wonderlijk goedje, en als je vragen hebt, dan klop maar aan!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank voor je informatie. Gelukkig wil ik de kokosolie puur voor bakken en braden gebruiken en dus zal het wellicht beter zijn dan al die troep die ik daarvoor als niet-wetend persoon maar in de pan mikte aan bak&braad produkten.
      Ik ben al blij dat ik op dit moment zo ver ben gekomen als nu.
      Leuke blog heb je! Ik ga je volgen!

      Verwijderen
  8. Omega en more heeft twee versies. De ene met kokossmaak, de andere ontgeurt. Degene met kokossmaak is een stuk duurder.
    Ik vind die kokossmaak niet zo lekker. Bij hagelslag wel, maar verder niet.

    Ik heb een tijdje terug ook heel enthousiast kokosolie gekocht, maar gebruik in de keuken ben ik geen fan van. Op zich is kokosolie heel stabiel omdat het een verzadigd vet is. Het gaat desondanks heel snel walmen en dat lijkt me niet zo gezond.
    Ik heb een potje rauwe kokosolie staan en die vind ik heel fijn om op mijn gezicht en handen te smeren. Wel met een theelepeltje eruit halen, want het kan bederven.

    Ik gebruik diverse soorten vet in de keuken en dat bevalt mij het best. Dus olijfolie, raapzaadolie, zonnebloemolie, roomboter.

    Groetjes, VeggieMo

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gewoon een warme geroosterde boterham met geurende kokosolie! Heerlijk.Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik wist ook niet dat het smaakloos is. Dat is wel een pluspunt. Alleen blijf ik het spul wel errug duur vinden om je vegaburgertje in te bakken...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. valt reuzemee Immie, want je hebt maar heel erg weinig nodig ervan.
      Dat is gewoon verbazingwekkend en het smelt niet weg of zuigt zich op in het voedsel.

      Verwijderen
  11. Wij hebben de olie met een smaakje en ik vind het heerlijk om mee te wokken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben van plan om daar een klein kuipje van aan te schaffen want ik vind kokos best lekker, zeker bij wat Indisch eten bijvoorbeeld.

      Verwijderen
  12. Lijkt me geen gek spul hoor.
    Ik ga er ook eens naar kijken, morgen in de stad!
    Toedeloe en groetjes!
    Tess

    BeantwoordenVerwijderen
  13. dag dames , wij gebruiken de geurloze variant vooral om frietjes (verse natuurlijk en liefst met schil aan de bio patat gelaten) erg lekker en gezond soms bakken we andere dingen erin maar voor andere dingen gebruiken wij vooral echte boter of olijfolie en die geurloze kokosolie gebruiken wij ook als bodyolie voor gans het gezin 10j 15j 43j 47j met een lekker eterisch olietje erbij echt heerlijk en géén jeuk of allergieen!!als je oplet met het verhitten van de olie dan gaat ze erg lang mee dan heb je de kostprijs er zo uit voor alles met paneermeel hebben wij een aparte frituurketel maar veel is dat niet en maken we zelf!! andere vetten/ollie maakt dik en ziek en wat zit er vaak echt in?? je kunt al vast besparen op dieet boeken dieet produckten en l ater op dokterskosten als je aders minder zijn toegevet!! of besparen op een maagoperatie 5000€!!!
    lieve gezonde groeten Jezebelle
    margarine is ook duur en vooral veel water en veeeel rommel

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Op de website kokosoliekopen.nl vindt je ook nog veel informatie over het product kokosolie. Het blijkt voor veel verschillende doeleinden goed te gebruiken zijn, waaronder inderdaad afvallen. Ik gebruik het zelf al jaren en zou niet meer zonder willen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Met olijf olie komt tijdens het verhitten slechte stoffen vrij en met kokosolie niet deze is het gezonds

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Je kan voor 1 a 2 euro kokosolie bij de toko kopen (op de foto op http://selenejapan.wordpress.com/2013/01/21/冷蔵庫のクッキー-koelkastkoekjes-fridge-cookies/ staat een foto van mijn flesje kokosolie). Het is vast bij temperaturen lager dan 25 graden, dus als je het vloeibaar wil hebben kun je het even op de verwarming ofzo zetten :)

    BeantwoordenVerwijderen