zondag 15 mei 2011

driehoek groene zeep

Al een poosje experimenteer ik er lustig op los als het gaat om oude huismiddeltjes.
Ik heb zelfs tweedehands op marktplaats de Telgraaf huishoudgids opgesnord en voor een habbekrats kunnen kopen. Daar staan leuke tips in.
Ik had een klein dilemma en dat heb trouwens nog, ik heb nog zoveel schoonmaakmiddelen op vooraad.
Wat doe ik daarmee? Als echte frugal levensstijler maak je gewoon op wat je hebt. Geef je zeker geen geld uit aan overbodige dingen. Maar bij deze levensstijl komt ook bewust leven om de hoek kijken en heb ik een steeds grotere tegenzin in deze middelen.
Ze zijn agressief en slecht voor het milieu. Weggeven is lastiger dan je denkt, want bijna niemand wil een aangebroken fles cilit bang van je aannemen..ik raak het aan de straatstenen niet kwijt.
Ze staan daar dus nu maar, als een stel in de steekgelaten jachthonden in mijn keukenkastje.
Ik ben namelijk al weken geleden weer helemaal in de ban geraakt van de ouderwetse kwaliteiten van Driehoek zeep. De groene, de milieuvriendelijke en zo heerlijke geurende.
Nou was ik vorige week op de camping bij mijn schoonzusje. Met haar kan ik altijd heerlijk praten over al deze dingen. Ze is daar ook wel voor in.
Zij vertelde mij dat ze vroeger ook altijd haar haar wastte met groene zeep. Het hele lichaam zelfs.
Dat gebeurde volgens haar veel. En was het best bekend dat de groene zeep goed en zacht was voor je haar en huid.
Nou ja, waarom niet uitgeprobeerd? Ik gebruik nu Utekramm voor mijn haar en ondanks dat het me aanvankelijk wel beviel, merk ik inmiddels dat ik toch wel heel vaak mijn haar moet wassen, want het wordt steeds weer snel vettig en deze shampoo is erg duur!
Wel een beetje gek om met een pot driehoek groene zeep de badkamer in te gaan, maar het is mij tot nu toe ontzettend goed bevallen. Ik heb een hele gevoelige huid die snel jeukt en trekt. Ik heb haar dat gauw heel 'flauw' valt. Maar het zit prima en ik heb geen enkele vorm van irritatie. Wie had dat gedacht? Ik niet in ieder geval.
Wie heeft hier ook ervaring mee?
Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten! (€0.69 voor een 500 gr. pot)

37 opmerkingen:

  1. Ik heb er geen ervaring mee, maar misschien is 'no poo' iets voor je? Daar ben ik juist deze week van afgestapt omdat mijn haar er zo erg droog van wordt. Ik had al droog haar daarvoor hoor. Voor vet haar lijkt het me ideaal.
    Wassen met bakpoeder en naspoelen met appelazijn. Op mijn weblog zie je bovenaan een pagina over 'no poo'. Ik 'was' mijn haar nu met warm water en daarna gebruik ik een heel klein beetje conditioner (de grootte van een erwt).
    Verder gebruik ik sunlightzeep.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Olijfoliezeep werkt voor mij goed, met azijn naspoelen als puntje op de i. Eens op de 5 keer was ik met een beetje goede shampoo die ik nog had staan.
    Oude schoonmaakmiddelen kan je gratis op te halen aanbieden. Idem oude cosmetica, die nog niet ver over de datum is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja met driehoek kan je heel goed je haren wassen, maar als het haar snel vet wordt kan je het beter vet laten, anders aktiveer je de vetklieren nog meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haar wassen met groene zeep kende ik niet. Maar voor andere schoonmaakklusjes staat er een potje. Groeten Izerina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Voorheen gebruikte men overal zand zeep en soda voor, tot er chemische shampoo en allesreiniger e.d werden uitgevonden. Met groene zeep je haar wassen kan iderdaad, maar ik denk dat je naar het haartype moet kijken, welk alternatief voor shampoo het beste bij je past. Sommigen wassen hun haar met een ei, met bier of baking soda, gewone huishoudzeep of olijfzeep. Gewoon uitproberen. Je hoofdhuid moet ook wennen aan de urtekram shampoo omdat het chemische shampoo gewend is. Dat duurt even. Net al met een dieet moet je lichaam wennen aan de andere stoffen die het binnenkijgt. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ja hoor we zijn er mee bekend en een pot groenen zeep op de badkamer, geweldig toch? geniet ervan , liefs marion

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om je blog te lezen, ik ga je volgen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik gebruik al jaren niets meer, geen zeep, shampoo of ander schuimig spul op mijn lijf. Ik ben helaas overal allergisch voor... Maar ik heb lang haar en als het vettig is kan ik het nog wel opsteken. Ik was het gewoon met water en spoel het na met appelazijn en nog eens water. Verder niets. Ik gebruik wel deze zeep voor de keuken en badkamer en dan doe ik het in een plantenspuitje met water dan kun je het gemakkelijk gebruiken. Maar of je het voor je huid en haar kunt gebruiken? Ik heb wel eens gelezen dat er teveel loog of zo inzat.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Aan Urtekramm, maar ook aan no poo moet je haar echt wennen. Had het ook toen ik het eerst ging gebruiken in elk geval. Baking soda en appelazijn kan je ook proberen. Appelazijn dan om je haar te laten glanzen.

    Wat mevrouw Jee zegt, je haar moet eraan wennen...

    Pak heel soms een beetje gewone shampoo. Dan is mijn haar zooo lekker zacht. Het duurt dan ook weer weken eer het echt weer (te) vettig wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Mijn vader (bijna 80 jaar) gebruikte vroeger groene zeep tegen zijn jeugdpuistjes: 'Goed boenen op de puisten tot ze kapot gaan'. Ik weet niet beter dan dat hij een erg mooie gave huid heeft (nu nog steeds). Dit heb ik vroeger dus ook geprobeerd, maar het was absoluut niet 'hip' en sprak daar met mijn vriendinnetjes zeker weten niet over.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ik gebruik ook veel vloeibare groene zeep, maar voor mijn haar nog niet geprobeerd! Een leuk experiment.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Gouden zeep of zachte zeep van driehoek is dat hetzelfde als groen zeep?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ik had een vraag, bijv als je je handen was en het gaat over je lichaam en dan gaat het in je gelsachtsdeel gaat dan de irritatie weg of????

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mannelijke geslachtsdelen wassen met zeep kan geen kwaad. Vrouwelijke geslachtsdelen inzepen is niet aan te raden ivm zuurgraads huishouding, maar ik ben geen vrouw. Zeep wat er langs loopt is wat anders dan een washand zerp inbrengen...

      Verwijderen
  14. Scheer je kaal dat scheelt een hoop gezeep

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Groene zeep moet je zeker niet gebruiken om je vettige haren mee te wassen. De werking van de groene zeep en de zijn bekende glans wordt veroorzaakt doordat de zeep een vettige laagje achterlaat... Om hiermee dan vette haren te gaan wassen lijkt mij niet ideaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Eigenlijk wel raar. ik heb zojuist een pot groene zeep gekocht en weet je wat daarop staat: buiten bereik van kinderen houden, irriterend voor de ogen en de huid???? dus hoe goed is dat middel dan? wij gaan het gebruiken op vakantie om er mee te buikschuiven op een plastic zeil.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oe is het bevallen om te buikschuiven met de vloeibare groene zeep? Ik ben het namelijk ook van plan.
      Laat a.u.b. iets weten

      Verwijderen
    2. Op shampoo staat ook, niet in de ogen laten komen.

      Verwijderen
  17. Hoe is het bevallen om te buikschuiven met de vloeibare groene zeep? Ik ben het namelijk ook van plan.
    Laat a.u.b. iets weten

    BeantwoordenVerwijderen
  18. I'll right away snatch your rss as I can't in finding your e-mail subscription hyperlink or newsletter service.

    Do you've any? Kindly permit me recognise in order that I may subscribe. Thanks.

    My page :: vakantiehuisjes frankrijk

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hello there I am so delighted I found your weblog, I really found you by accident,
    while I was researching on Aol for something else, Anyhow I am here now and would just like to say thank you for a marvelous post and a all round exciting
    blog (I also love the theme/design), I don't have time to read through it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the excellent work.

    Review my blog - germany

    BeantwoordenVerwijderen
  20. It's in reality a great and helpful piece of info. I'm satisfied that you simply shared
    this useful info with us. Please stay us up to date like this.
    Thank you for sharing.

    Review my web page ... travel

    BeantwoordenVerwijderen
  21. At this time it looks like Drupal is the best blogging platform available right now.
    (from what I've read) Is that what you are using on your blog?

    Here is my site :: vakantiehuis duitsland huren

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren't loading properly. I'm not sure why but I think its a
    linking issue. I've tried it in two different web browsers and both show the same outcome.

    Also visit my blog post ... vakantiehuisje

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hi there, There's no doubt that your web site may be having browser compatibility issues. Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks fine however, when opening in I.E., it has some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, fantastic website!

    Also visit my web-site ... vacature arnhem

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hi there, There's no doubt that your web site may be having browser compatibility issues. Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks fine however, when opening in I.E., it has some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, fantastic website!

    my webpage vacature arnhem

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Its like you learn my mind! You appear to understand so
    much approximately this, such as you wrote the guide in it or something.
    I think that you could do with some % to power the message house a bit, however other
    than that, this is magnificent blog. A great read.
    I'll definitely be back.

    Feel free to surf to my web blog vakantiewoningen huren

    BeantwoordenVerwijderen
  26. It's very effortless to find out any matter on net as compared to books, as I found this post at this site.

    Stop by my page: homepage

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Tremendous things here. I'm very glad to see your article. Thank you a lot and I'm taking a
    look forward to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?


    Feel free to visit my web blog; vakantiehuisje frankrijk huren []

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble
    with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up
    losing months of hard work due to no data backup.
    Do you have any methods to protect against hackers?


    my web blog :: vakantiehuisje frankrijk

    BeantwoordenVerwijderen
  29. restanten schoonmaakmiddelen die men niet meer gebruikt is ook prima te gebruiken voor de wc,wordt het toch opgemaakt en je hoeft het niet weg te gooien,als het op is kun je gewoon de vertrouwde zachte groene potzeep gebruiken voor alle schoonmaakklusjes in huis......doe ik ook,.,,,,bevalt mij PRIMA

    BeantwoordenVerwijderen
  30. restanten schoonmaakmiddelen die men niet meer gebruikt is ook prima te gebruiken voor de wc,wordt het toch opgemaakt en je hoeft het niet weg te gooien,als het op is kun je gewoon de vertrouwde zachte groene potzeep gebruiken voor alle schoonmaakklusjes in huis......doe ik ook,.,,,,bevalt mij PRIMA

    BeantwoordenVerwijderen
  31. groene zeep, Luizenzeep, een goedkoop alternatief voor al die dure middelen! kwartier tot 20 min. in het haar laten zitten en dan goed uitspoelen . Wel een washandje voor de kinderoogjes!!!! na 4 dagen herhalen , en idem voor eventuele nieuwe neten! maar het is een stuk goedkoper dan al die dure zooi, en dat helpt ook VAAK NIET in 1 keer!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Een groen geworden grafsteen maak je er ook in een handomdraai mee schoon. De groene zeep niet al te veel verdunnen van onder naar boven met een schrobborstje schrobben, even laten staan en afgieten met water,

    BeantwoordenVerwijderen
  33. "Ze staan daar dus nu maar, als een stel in de steekgelaten jachthonden in mijn keukenkastje." ;D

    Erg grappig en érg goede tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. neme een goede schep zachte zeep,2 theelepels borax.vermengen met heet water.kloppen tot oplosbaar.deponeren in de trommel,wasgoed erin en draaien maar

    BeantwoordenVerwijderen