vrijdag 22 april 2011

Paasgedachte in het kwadraat..

't Is bijna weer Pasen en ondanks kredietcrisis, bankroeten en een masse krimpende burgerknip, was het dringen en duwen in de supermarkt vandaag.
Ik hou al niet van kermissen en heb een bloedhekel aan de botsautootjes, maar vandaag ben ik daar toch echt beland en nog wel een volle drie kwartier ook..
Wat een heksenketel.
Mensen grepen en graaiden. Ze twijfelden zichtbaar en om die twijfel weg te nemen smeten ze gewoon nog een extra product in een gevaarlijk hoog opgestapelde winkelwagen.
Wat is hier aan de hand?!
Schappen waren hier en daar gewoon leeg en op de vleeswaren was een ware run ontstaan.
Kerst is er een miserabel aftreksel bij vergeleken.
Want de commercie heeft een weergaloos succes behaald. Pasen is HOT.
HOT van de peperdure chocolade-eitjes. Vage recepten van voorgerechten die eruit zien als iets dat ook een broche had kunnen zijn en een hoofdmaaltijd met minimaal vier gangen.
Waarom doen mensen dat?
Waarom kopen ze zich helemaal hysterisch?
Hoeveel denken ze op te kunnen?
Waarom is al dat vreemde bedachte voer lekkerder dan hun 'gewone' eten?
Hoeveel uren moeten ze werken voor die kar vol gekke voedingsmiddelen?
Als ik naar de oververhitte gezichten kijk en de achteroverhellende auto's die het winkelplein in file verlaten, dan komt er toch ineens die essentiele gedachte van heel het Pasen bij me bovendrijven.
Hoeveel huisvrouwen denken op maandagavond tweede paasdag niet stiekum "Het is volbracht..."

9 opmerkingen:

 1. Hier doen we gewoon hoor. Onze paasmaaltijden bestaan uit lasagne en zelfgemaakte pizza. Iets wat we regelmatig eten, gewoon omdat het lekker is. fijne pasen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helaas moeten we nog even naar de winkel, omdat klein meisje haar verjaardag zondag gevierd wordt. Ik heb er nu al zin in :o

  Vroegah thuis deden we paasontbijt (eigenlijk gewoon ontbijten met een geel servetje en een eitje) en dat was het. Wij doen er helemaal niets aan.

  Mensen hebben constant het gevoel dat ze iets tekort komen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zijn veel mensen toch te manipuleren door reclame.Het volgende item is een (vr)eetfeest van Pinksteren maken.Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Commercieel handig aangekweekte rituelen, die nergens op slaan. Gewoon niet aan meedoen! Lekker eten heeft niets te maken met kant en klare peperdure zaken die je anders ook niet zou eten.Wil je een lente idee ? Maak brandnetelsoep en muursalade, helemaal uniek en zo goed ook nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier niks geen gekkenheid,gewoon zoals iedere dag en, geen dure of andere speciale dingen op tafel of in huis ook, niet met kerstdagen of andere feestdagen,voor ons zijn de feestdagen net als iedere andere dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doe maar gewoon dan hou je over, hoef je niet te werken, en heb je geen schulden, kan je heerlijk genieten met de pasen en je hoeft ook niet te lijnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was ook op het journaal: pasen heeft de kerst ingehaald wat betreft (vr)eten. Ongelooflijk. Ik wilde vanmiddag eigenlijk nog een komkommer halen, meer had ik niet nodig. Maar ik had geen zin om naar al die walgelijk volle karren te moeten kijken met die walgelijk dikke mensen er achter. Sorry, ik word er negatief van en dat mag niet. Ik vind het zo zielig voor die mensen dat ze niet gewoon blij kunnen zijn met een simpel beschuitje met tuinkers.....want dat is ook lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik kom via via op je blog. Ga eens kijken wat frugal leven is......heb geen idee..klinkt voor mij als een hele nieuwe term.........

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is Frugal? zuinigheid en doen met de dingen die je hebt? Waarom heet het zo?
  Ik ga je blog volgen, ben benieuwd.. misschien als het zuinigheid is, kun je op mijn blog ook nog terecht voor zuinige creatieve tips..

  BeantwoordenVerwijderen