zondag 29 januari 2012

koning winter zwaait de scepter!

Het wordt dan eindelijk echt winter.
Dus tijd om op de winterstand te gaan staan. Mijn oliestel tevoorschijn halen en soepen, sudderen en stoven.
Ik ben van plan er helemaal voor te gaan.
Muts, handschoenen en dikke sjaal.
Ik hoor veel gemopper om mij heen, maar dat negeer ik koppig.
ik blijf erbij dat een goeie vrieskou prima is tegen al die loerende virusjes en zwervende bacteriën.
De gordijnen gaan 's avonds nog vroeger dicht en met een kaarsje aan en een breiwerk in de handen zit ik snel op de knusstand.
Ik pas me met kleding ook aan. Er gaat een majo of legging onder mijn spijkerbroek en ik draag de hele dag een lekker huissjaaltje om extra warm te blijven.
Wie doet er mee? En nog goeie tips om op een frugal manier lekker optimaal warm te blijven?
Of balen jullie gewoon van de aankomende kou?

12 opmerkingen:

 1. Ik ben een uitgesproken herfst/wintermens. Dus mij hoor je nu niet klagen. Ik drink lekker hete chocomelk, hete anijsmelk, hete koffie, hete thee, eigenlijk is alles heet wat ik drink momenteel. ;-) Dekentjes altijd standaard op de bank. Poes op schoot. Vroeg naar bed. Heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk, kou <3 Wij hebben een gashaard. Helaas geen echte op hout maar dit is een heel goed alternatief. Geeft veel lekkerder warmte dan de vloerverwarming. Maar of het zuiniger is? Geen idee.

  Lekker thee drinken met een chilipepertje erin of gember, kaneel... daar word je lekker warm van. En hier ook coltruien of een omslagdoek om. Heerlijk!

  En verder lekker in de tuin opruimen, al is het dan 16 graden binnen het voelt heerlijk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe van alles om maar een beetje warm te blijven. Vanwege mijn chronische vermoeidheid is dat een hele kunst want het kost het lichaam ook veel energie die er dus niet genoeg is.
  Ik zit nu al met twee paar sokken. Bedankt mam, voor die gebreide sokken! En dan heb ik nog een soort Uggs aan. Niet die dure, maar van de Action.
  Verder hemd, pull, trui, sjaal, dik vest en vanavond komt er op de bank nog een huisdeken en twee kruiken bij.
  Manlief heeft net het flanellen dekbed op ons bed gedaan. Komende dagen ga ik wat extra boodschappen halen. Als het echt hard gaat vriezen op de dag dan kunnen mijn longen daar slecht tegen en kan ik niet meer fietsen of wandelen om boodschappen te halen.
  Vroeger vond ik het helemaal geweldig die kou. En vooral schaatsen deed ik graag. De afgelopen jaren ben ik meer van het weer tussen de 18 en 25 graden.
  Hittegolven hoeven ook niet.
  Ik probeer niet te mopperen op het weer, je kunt er toch immers niets aan doen. Maar ik hoop wel dat het heel snel weer zachter wordt.
  Mijn ouders kennen iemand die vroeger 'weerman' was bij een regionale zender. Volgens hem blijft het voorlopig koud en kunnen we ook nog heel wat sneeuw verwachten.

  Groetjes, VeggieMo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een oud dekbed op het matras, onder je hoeslaken geeft veel warmte en zorgt voor een 'knus' nest gevoel.

  een dekentje op de bank voor over je schoot, en een warm water kruik doet ook wonderen.

  Ik ben ook aan het sudderen en stoven, maar dan op de hout/kolen kachel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een warm nepbontkleed over je heen of op schoot, of een stolasjaal om me heen, vooral op m'n rug. Ik zorg voor warme voeten door sloffen aan te doen.

  Op mijn dekbed ligt een lapjesdeken. En natuurlijk een warme pyjama aan, scheelt natuurlijk ook.

  Warme chocolademelk, anijsmelk of thee lekker voor de handjes en je binnenwerk. Aahh het wekkertje van de oven gaat, ik heb daarnet met meisje van 9 een cake in de oven gestopt... ook héérlijk warm...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik pak meestal een dekentje, steek meer kaarsjes aan en kleed me warm aan. Ik probeer ook wel dingen buiten te doen om goed warm te worden. Ook lekker: een warme douche, dan goed insmeren en warme kleren aan. Dan kan ik er vaak ook zo weer een dag tegenaan ;-)

   Verwijderen
 6. Met een dekentje op de bank en een warme laptop op schoot lekker bloggen... En tijdens het tandenpoetsen 's avonds vast een kruik in bed om het op te warmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Koud?? Welnee joh! Ik heb vanmorgen al met de kinderen door de sneeuw naar school gewandeld. Daarna ons stoepje sneeuwvrij gemaakt, daar krijg je het ook wel warm van. Straks lekker warme koffie en chocomel, heerlijk, winter!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wollen trui of vest aan overdag, zelf gebreide sokken aan in bed (mijn voeten zijn ijsklonten). Een poosje naar buiten, krijg je het ook warm van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik blijf warm door te gaan hardlopen. Dan heb ik het binnen no time stikheet!

  En ik geniet wel van de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 's avonds de kat op schoot als kruik.
  En fietsen naar het werk, en naar huis alle frustratie weg, dan heb ik het ook weer een uur heerlijk warm.

  BeantwoordenVerwijderen