dinsdag 25 oktober 2011

Opgewonden standjes..die zijn het lekkerst.

Nou daar komt-ie weer. Een stukje waar je je tanden in kan vastbijten. Mijn ergernis over de anoniemert.
Weer dat gezeurezeik dat als je kritisch uit de bocht wil vliegen, helemaal opgewonden en zo vol met woordadrenaline dat een dyslextisch kind er voor de rest van zijn/haar leven mee uit de voeten zou kunnen...is het ANONIEM. Wat een afzakker.
Guttegut, wat is het toch? Niet die smoes dat je dan lid moet worden van blogspot, niet die uitvlucht dat je dan een inlogding moet aanmaken...maar gewoon met diezelfde tiepletters waar je je galletje mee spuwt je naam schrijven als je je stukje begint. Hoe moeilijk is dat?!
Je weet wel..ik ben die en die en doe woodywoodpekker na.
In het Wibrageval (zie blogje hieronder) werd er inderdaad ook nog eens naast de pot gepist...Ai...ze blijken geen kansloze, opgesloten en uitgebuite kindertjes te exploiteren en dan is het wel weer fijn dat anoniem zo anoniem kan zijn...
Laat ik er helder over blijven, het laat mij ook niet koud dat veel spullen (lees met name dure merkspullen) worden gemaakt in vooral China waar de omstandigheden afgrijselijk zijn.
Ik boycot zelfs het circus omdat ik vind dat dit ook voor dieren geldt. p.s. Bij de Wibra is bont NEP bont éérlijk waar voor die prijs kan je nog geen roadkill (overreden dier) krijgen.
Verder wil ik pleiten voor een zéér frugal item in ons landje en leventje namelijk de gratis vrijheid van meningsuiting. Dus wees trots op dat voorrecht en hou toch eens op om anoniempje te spelen als je eens een keer van leer trekt. Dat haalt nou net de kracht van je betoog af.
En het is niet erg als je in heetst van de strijd er ook nog een toontje in weet te gooien waar Johan Derksen zijn pet voor zou afnemen.
Kom op joh, dat blauwe plekje op je ego trekt echt wel snel weer weg hoor als er tegengas komt.
Lieve groetjes Tanya.

20 opmerkingen:

 1. Wat een slappe hap-reageren op jou geschreven tekst zonder zich prijs te geven-zwak. Je hebt dus wel het lef om te lezen en een mening te hebben maar durft niet naar buiten te komen?! JIJ mag schrijven wat JIJ wil-en de persoon mag lezen wat ZIJ/HIJ wil maar speel/wees géén dommetje. Ik heb respect voor jou Frugal leven en ideeën. Het boeit mij als mensen anders zijn dan ik. Ik sta open voor jou-maar niet alles is van/voor mij op toepassing. En dat mag. Een mooie week nog toegewenst met hart&ziel door Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed zo, dat mag wel eens gezegd worden!
  Het overkomt mij gelukkig zelden (heb die functie uitgeschakeld) maar onlangs was het toch raak (koekel had de functie waarschijnlijk zelf weer ingeschakeld, geen idee)
  En wat zielig is het toch allemaal, je gal spuwen maar niet zo flink zijn om je naam er bij te zetten.
  Kleine kinderen zijn er niets bij.
  Mooi dat je het even van je afgeschreven hebt, hoop dat het oplucht ;-)
  Groetjes, Dagmar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De manier van reageren op een blog zegt zeker zoveel van de schrijver(ster) dan van het blog zelf. Houd dat in gedachten ,als je je nog eens opwindt. Want dat is zonde van je energie. Groeten Izerina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey Tanya! Je bent weer lekker op dreef hoor.
  Maar ik vind dat je gelijk hebt. Niets zo heerlijk als een pittige reactie met naam en toenaam. En helemaal als je een mening te verkondigen hebt.
  Ik ben het trouwens helemáál niet eens met Izerina. Je opwinden is nooit zonde van je energie, het ís juist energie en dat moet flowen en er lekker uitgegooid.
  Ik hou wel van een beetje temperament.
  Warme groet CasaDiMama

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kom even voor anoniem op. Zo erg was die reactie toch niet? Gezien jouw reactie is er een puntje geraakt. Ik vind jouw woorddiaree ook niet erg vriendelijk. En hoe herkenbaar ben je zelf?

  Dit is de laatste keer dat ik reageer, want ik word niet langer blij van jou stukjes.

  Het ga je goed, en als het je een plezier doet, hier mijn volledige naam

  Jacqueline de R.u. (puntje ertussen, tegen het googelen)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En sorry voor mijn spelfouten, iets te snel gereageerd.

  Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kritische reacties komen bijna altijd anoniem. Okee, als je iets voor supergoedkoop koopt, is er altijd iemand die de prijs betaalt. Jij, het milieu of de arbeider. Zoals in 95% van de transacties in onze wereld... Je leeft al met veel minder.

  Maar heb in elk geval de beleefdheid van een naam als je iets lelijks zegt.

  Vervelend he... op mijn blog reageerde eens iemand met een ongefundeerd verhaal. Niet anoniem, waar wel zonder enige achtergrond te kennen en trots vertellen op haar blog dat zij de mensen die zo lelijk tegen banken deden, had verteld hoe het echt zat.

  Gefundeerde en terechte kritiek, prima. Anoniem en drie woorden lezend: *gaaaap*

  Klikken op het vuilnisbakje, die kritiekmensjes gaan maar lekker zich sterk maken op het viva- elle- of shopgirlforum.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil graag reageren op de reacties over werkzaamheden in de 'verweglanden'. Eigenlijk, ja eigenlijk moeten jullie niet zo reageren als je zelf niet precies weet hoe daar gewerkt wordt en onder welke omstandigheden. Zelf ben ik wel eens in zo'n fabriek geweest.Onze zoon, getrouwd met schoondochter uit dat land en wonende daar,
  heeft eigen merk. Zijn produkt ligt in Ned. bij de 'grote jongens' in de winkels, maar dan onder hun naam. Hij bezoek bijna dagelijks de fabrieken. De omstandigheden zijn volgens voorschrift, geen kinderarbeid zoals jullie denken. Ik sluit niet uit dat er misschien weleens regels zullen worden overtreden. Wordt er in Nederland wel volgens de regels gewerkt? Worden hier de buitenlanders niet uitgebuit? Tja, dat heb ik dan weer op te TV gezien en in de krant gelezen, maar misschien valt dat ook wel mee. Het is zo makkelijk om gelijk een oordeel te geven. Maar, een beetje discussie kan geen kwaad, gelukkig hebben wij die vrijheid hier wel. Succes met je blog, ben geen volger, maar lees regelmatig mee. Gr. WilmaH.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja, eigenlijk weet je nog niks van iemand als ie er een naam onder zou zetten. Want hoe makkelijk is het om er gewoon een niet bestaande naam onder te zetten, niet anoniem maar verder nietszeggend natuurlijk. Hoe weet ik nu of jij werkelijk Tanya heet, en ben ik wel Jolanda?
  Eigenlijk gaat het net als Valhalla zegt om het ongefundeerde geblaat. Iedereen mag een mening hebben, zeg wat je wil zeggen en accepteer dat een ander er anders tegenaan kan kijken, maar laten we het alsjeblieft netjes houden. En als je je ergert aan iemands schrijfstijl: Je hoeft het niet te lezen! Je komt hier toch zelf, uit vrije wil??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hier even een reactie op anoniem reageren, niet inhoudelijk op het W.ibra kleding blog. Zelf gebruik ik een alias en dat komt omdat ik er geen zin in heb op internet mijn meningen of ideeen aan mijn persoon gekoppeld terug te zien ("digitale sporen"). Ik hoop wel dat ik altijd respectvol reageer, maar in haast of opwelling zal er vast wel eens een ingenuanceerde kreet bij zitten.
  Ben het verder met Jolanda eens dat ook een naam en zelfs een korte biografie niets hoeft te betekenen op internet (zoals stichting de kinderconsument aan onze kinderen probeert uit te leggen).
  Persoonlijk ben ik van mening dat iemand pas een "vriend" is als je die kent. Jullie heb ik nooit persoonlijk getroffen. Daarom laat ik geen persoonlijke gegevens als naam achter op je blog, al lees ik dat graag en wens ik jullie oprecht alle goeds toe. En dat geldt ook voor vergelijkbare blogs.
  Groet, Loonlijstmama

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ook hier iemand die het voor de anoniem wil opnemen...zo erg is die reactie niet. Het feit dat je je er zo lang mee bezig houdt betekent voor mij dat er inderdaad een gevoelige snaar geraakt is.
  Ik vind de toon van het bericht ook juist goed, het mag soms best wel overdreven worden om iets duidelijk te maken. Ik reageer ook vrijwel altijd anoniem, ik wil namelijk geen googleaccount o.i.d. en gewoon mijn naam en url invullen werkt bij veel blogs niet.

  Frugal leven ...hoe moet dat? is de titel van je blog. Financieel gewin is niet de kern van frugal leven, frugal leven gaat niet ten koste van anderen. Dat is ook de reden dat je vaak ziet dat mensen die zich gaan bezig houden met dit soort levensstijlen op een gegeven moment ook vaak gaan kiezen voor biologisch eten, geen e-nummers meer, geen chemische schoonmaakmiddelen en andere duurzame zaken.
  Als je dus op het wijde web trots gaat verkondigen hoe blij je bent met wibra-aankopen en dergelijke kan ik goed begrijpen dat dat mensen reacties kan ontlokken. Als je niet met zo'n reacties kunt omgaan, moet je je misschien afvragen of je wel alles op je blog moet plaatsen.

  Misschien klopt het dat er bij de productie van de wibra geen kinderarbeid plaats vindt, dat neemt niet weg dat ook de volwassenen die in de kledingindustrie werken in India/China etc. dagen maken van 15 uur en meer tegen een hongerloontje. Op kleding wordt ontzettend veel winst gemaakt. Toevallig heb ik de documentaire blood sweat en -shirts (na een tip van back to basics blog)ook gevolgd afgelopen keer dat deze werd uitgezonden bij bnn. Ik vond het echt een eye-opener, werknemers krijgen daar omgerekend 8 eurocent per kledingstuk, dat vervolgens voor 30 of 40 euro verkocht wordt in onze kledingzaken. Ook bekende merken maken zich hieraan schuldig, niet alleen budgetmerken.

  Dit is voor mij de reden dat ik liever een goed kledingstuk koop waarbij ik zeker weet dat het fair trade gemaakt is (dit wordt steeds meer, dus keuze genoeg) en anders tweedehands. Natuurlijk is een dergelijk kledingstuk duurder, daarom koop je vanzelf minder kleding.
  Voor mij is namelijk het hele goedkope een van de kernproblemen van onze consumptie en wegwerpmaatschappij, als het zo goedkoop is koop je toch gewoon lekker veel en als het kapot is of niet meer bevalt gooi het weg.

  Schaalvergroting draagt zeker bij aan het drukken van de kosten, maar draagt ook bij aan het probleem. Kijk eens wat de schaalvergorting in de veesector en andere landbouwsectoren heeft aangericht...
  De problematiek is niet makkelijk en zeker niet eenvoudig op te lossen, maar voor mij alleen duurzaam en eerlijke kleding, en ook alleen eerlijk voedsel.
  In ieder geval doe ik dan mijn best om de wereld een beetje beter te maken.

  Bij deze mijn naam: Dorien

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het maakt mij niet zoveel uit of iemand anoniem reageert of niet. Wat ik wel vervelend vind, zijn reacties die bv iets afkeuren of roepen, maar dan geen argument of andere optie noemen. Dan denk ik: als je het zo goed weet, weet je dan ook niet hoe ik het beter kan doen? Daar heb je dan tenminste wat aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi,

  Ik was de laatste anoniem van je vorige blog. (Niet degene die kritiek uitte op de Wibra, maar de allerlaatste reactie) Ik heb toen niet mijn naam eronder gezet. Dat doe ik meestal eigenlijk wel, maar soms vergeet ik het. Overigens gebruik ik op internet nooit mijn echte naam, dus heeft het weinig toegevoegde waarde. Ik moet eerlijk zeggen dat ook al was ik het niet eens met de reactie van anoniem, aangezien de toestanden waar zij het over heeft bij de wat duurdere merken zeker zo vaak voor komen. De reactie op zich vond ik niet zo verkeerd. Het is haar(zijn?) mening. Jou reactie op anoniem, is veel minder onderbouwd dan haar reactie op dat vorige logje was. Dit is de tweede keer dat ik zo'n tirade van je lees over mensen die anoniem reageren. Dit is dan ook mijn laatste reactie die ik op je blog zal geven. Ik zal mijn naam eronder zetten. (mijn internet naam wel te verstaan)
  Anna

  ps. waarom schakel je die functie van anoniem reageren niet gewoon uit als je het vervelend vind?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ..... uhm, nu had ik het in mijn reactie eigenlijk over de reacties hoor, niet over jouw blog ;-) (voor het geval je mijn reactie verkeerd opvat). Ik mag graag zien dat mensen af en toe wat kussens opschudden, dus lees jouw blog graag (ook al zijn het tirades of cynische blogjes), that's my kind of stuff. Dus haal het niet in je hoofd om nu ineens zoete lieve blogjes te gaan schrijven ;-0

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nee ik beloof het. Wie uitdeelt moet tenslotte ook kunnen incasseren, da's wel zo sportief.
  De discussie/dialoog is juist verfrissend en ik pik er zeker ook wat van op.
  Zit niet in mijn ivoren toren mee te lezen na het spuien van een pittig stukje.
  Dansen als een vlinder..steken als een bij. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Internet is naar mijn mening per definitie anoniem. Ook Frugal, die regelmatig haar hart uitstort en het achterste van haar tong laat zien, blijft anoniem. Iedereen zit veilig achter zijn/haar laptop/pc en uit zijn/haar mening op het web. Wat maakt het dan uit of je een (fictieve) naam noemt of niet?

  Ik geniet in elk geval wel elke keer van je blogjes en ik waardeer je opvliegendheid enorm. Het brengt in elk geval leven in de brouwerij.

  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Anonieme reacties klik ik soms ook voorzichtig en een beetje huiverig open… Het kunnen hele nare reacties zijn inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik ben in feite ook anoniem: Zuinigaan. Ik plaats meningen en ervaringen op mijn weblog, maar zou het voor mijn dochters en mij vervelend vinden als die via internet teruggevoerd zouden kunnen worden tot mij. Mensen die mij al lang volgen, weten al heel veel van mij. Gedeelten van mijn privéleven houd ik graag voor mijzelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Als die mensen niet die goedkope kleding kunnen maken of mogen maken hebben ze helemaal geen inkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. @johanna, dat is erg makkelijk gedacht. Als ze nu eens gewoon netjes betaald zouden krijgen voor hun harde werk! (zoals bij fair-trade het geval is) Natuurlijk hebben ze geen keus en moeten ze dit werk doen, maar ze kunnen er niet eens van in hun levensbehoeft voorzien, laat staan fatsoenlijk leven of hun kinderen naar school laten gaan...en zo blijft het cirkeltje rond...
  Dorien

  BeantwoordenVerwijderen