donderdag 10 maart 2011

Frugal luxe

In de afgelopen weken dringt het steeds beter tot mij door dat frugal willen leven, niet zozeer te maken heeft met alleen maar weinig uitgeven van geld.
Met besparen zeg maar.
Maar dat een Frugal levensstijl een manier is om tegen het leven aan te kijken.
Het is voor mij soms alsof er heel langzaam een mist optrekt waardoor ineens het wat helderder wordt dat je leven volgestopt is met 'dingen'.
Dingen die je moet, die je zogenaamd nodig hebt, die je moet ambiëren omdat je anders niet in de modus van alledag meeloopt.
Van wie moet dat dan?
Geen idee. Voornamelijk van jezelf natuurlijk, want hier kan je niemand anders de schuld van geven.
Een mens is beïnvloedbaar. Aan jou de keuze aan welke invloeden je toegeeft..
Ik krijg er steeds vaker gewoon geen zin meer in om dingen te moeten willen.
Kan mij het schelen dat je nu kettingen moet dragen met grote kralen. Dat de mode prints van dierenvlekken/strepen helemaal in zijn, dat mijn pumps wel een hak van 12 cm mogen hebben, omdat ze dan héél opwindend zijn voor het mannenoog, dat het hip is om een bril op je knar te zetten die heel groot, zwart en met gewoon glas gevuld is..? (zie je mij trouwens al voor je met al deze items, ik denk dat ik zelfs een travestietenbar in oud Amsterdam nog zou worden uitgezet...en gelijk hebben ze.)
Heerlijk hoor, om zomaar niks te willen. Bevrijdend. Ik hoef niks, ik wil niks en ik mis niks.
Wat een luxe...
Zal dat zo blijven? Of komt er straks weer een moment dat het opnieuw willen van van-alles-en-nog-wat mij weer in zijn greep zal krijgen?
Wordt vervolgd.

7 opmerkingen:

 1. Dat is moeilijk he. Op het platteland heb je geen last van dergelijke dingen. Vanavond zei ik nog tegen mijn man, het is toch wel apart dat iedereen op eens zo'n zwarte bril heeft. Mensen zijn kuddedieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik zie meteen Garth van Waynes World voor me met een drag queen outfit...

  Vrouwen willen er alleen zo uitzien voor andere vrouwen. Modieus. Zal het een man worst wezen wat voor ketting je aan hebt. Zit alleen maar in de weg. Maar ze verkopen het mooi. Met dit product, ben je pas echt verleidelijk... jaja. Boeiend.

  Vorig jaar ging ik een bril kopen en stelden ze ook zo'n zwarte sneeuwschuiver voor. WAAAH!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. That's the spirit! Zijn wie je bent en niet wie je zou moeten zijn, dat is mindful leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bewustwording gaat vaak met schaamte gepaard, als je beseft hoe goed we het hebben, alleen maar omdat we toevallig hier geboren zijn, is dat helemaal zo. Dankbaarheid is een groot goed.
  Fijn dat je gevoel in je donder hebt!
  Een vruchtbaar weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk dat het op en neer gaat. Zelf merk ik dat ik dagen heel zuinig kan zijn en opeens bemerk ik dat ik er toch weer ingetrapt ben.En dan begin ik weer opnieuw

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik je blogposts lees geloof ik steeds meer dat ik onbewust heel Frugal leef ;)Leuk om te ontdekken. Het is (denk ik)een gewoonte die een mens zich aan kan leren... denk je niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja Aukje daar doel ik wel op. Het begint met bewustwording en dan de wens en ik hoop dat het uitmond op niet anders meer weten dan die lifestyle hebben.

  BeantwoordenVerwijderen