zondag 20 maart 2011

Doe meer met minder!

Hier in dit oostelijke deel van het land heeft de zon van 'smorgens vroeg af geschenen. En ik heb heel wat uurtjes zitten lezen in mijn stukje Achterhoeks Toscane. Want zo voelde het.
No impact man, de aanrader van Vlasje is een boek dat de ronde doet langs meerdere blogs merk ik. Dat is heel goed. Wat een eyeopener zeg! Ik heb het me echt heel doordrongen gevoeld van het feit dat het hier niet alleen om een milieustunt gaan van de schrijver. Ik kon aan mijzelf merken dat ik gedurende de afgelopen week, dat ik het boek las, me meer en meer bewust werd van mijn eigen levensstijl.
Hij heeft er weer een bekeerling bij.
Ik heb me de afgelopen week ook mentaal fijn gevoeld bij het nadenken over de manier waarop ik bezig ben met dingen. Dat is het mooie aan het boek. Het laat je niet achter met het hopeloze gevoel: "Dat red ik toch niet...dus laat maar.." Ik scheid nu scherper mijn afval en let op verpakkingstroep. Ik wil me steeds meer bewust gaan voelen van mijn eco-voetafdruk op deze aarde. 

Verder een verrassing. Namelijk het onhandig grote boek dat ik uit mijn bieb heb meegezeuld.
"Doe meer met minder. Praktische gids met geldbesparende ideeën": van Reader's Digest.
Ik had het al een paar maal tussen de andere consuminderprofeten zien staan, maar door zijn onhandig formaat en eerlijk is eerlijk van reader's digest (?!), was het nog niet tot een omarming gekomen.
Maar dit boek biedt je wel degelijk wat. Verre van alleen maar dezelfde platgetreden paadjes van andere consuminderaars en bezuinigers, gaat het met veel animo en een goede layout, die lekker wegleest, met je aan de slag. Het verwijst heel veel en vaak naar de ecologische kant van het leven, bioteelt, bewustwording en natuurvriendelijkheid.
 Biologische produkten, winkels, Odin, Vitatas en boerderij winkels.
Overal heel handig meteen websites erbij vermeld.
Wie had dat gedacht?!
Het boek is overzichtelijk en modern en wars van alle opgelegde overdaad die de media ons aanpraat.
Het haalt ook allerlei fabels genadeloos onderuit, zoals bewaardata van make-up of crèmes bijvoorbeeld. Maar ook hoe je heel goedkoop zelf een natuurlijk produkt kan maken.
Ook stimulansen om zelf kruiden en groenten te kweken, ook als je nauwelijks tuin hebt.
Verder onderwerpen als omgaan met schulden, hypotheken en belastingen.
Dus: bij deze mijn aanrader aan u allen dames en heren frugal fans, haal op dat grote gekke boek en blader er maar eens lekker doorheen. Geheid dat je er een tip uithaalt!
Sorry Readers Digest voor het aanvankelijke wantrouwen, dat was niet terecht...

5 opmerkingen:

 1. Jammer dat je het nu pas ontdekt, niet kwaad bedoeld hoor. Fijn dat de omslag er is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Slim van RD om alle info in 1 boek te stoppen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. RD heeft wel meer leuke boeken, duur maar tweedehands om naar uit te kijken o.a. ook Alledaagse dingen buitengewoon gebruikt, waarin je heel veel ideeen vindt om bv een petfles of enveloppen te hergebruiken. Deze heb ik inmiddels ook tweedehands besteld, bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt interessant. Ik moet bekennen dat ik je vooroordeel over reader's digest deel, maar dit klinkt goed. Het ziet er in ieder geval vrolijk uit.

  No Impact Man had op mij ook veel impact.

  BeantwoordenVerwijderen